Events/ Uit eten

Food events in februari

In februari zijn er weer volop leuke food events in ons land. Van maandelijkse markten tot festivals. Food in combinatie met muziek of een film? Het is deze maand allemaal mogelijk! Naar welk food event ga jij?

Food Soul Festival

Het Food Soul Festival gaat toeren en komt dit weekend (30 januari t/m 1 februari) met een indoor editie in de Kromhouthal in Amsterdam. 20 food trucks vormen hier samen één groot foodtruck restaurant. Aanwezig zijn uiteraard de organisatoren met hun eigen food truck De Filostoof, de Saté man, de Oesterkar, BusKruid en Smoking Roaster. Een bonte verzameling food trucks met uiteenlopende specialiteiten. Dit alles onder de begeleidende soul vibes van onder andere de Disco Troopers en De Witte Snor. De toegang is helemaal gratis. Meer informatie vind je op foodsoulfestival.nl

Kom alvast in de stemming met dit promo filmpje!

City Food & Film Festival

City Food Film Festival

De Verkadefabriek in Den Bosch komt met een nieuw festival dat volledig in het teken staat van food. Het programma is een mix van films, foodtalks en proeverijen. Maak je keuze uit één of meer van de 12 smakelijke menu’s: (H)eerlijk eten, Zoet, Borreltijd, Vlees, Hip: Peru, Bier, IJs, Wildplukken, Stadsboeren, Koffie, Heel Brabant bakt en Insecten. Ga bijvoorbeeld wildplukken met Sacha Kleinen, leer meer over suiker bij de foodtalk door Carola van Bemmelen (100% suikervrij in 30 dagen) of kijk één van de films Chef, Finding Gaston of Fed Up.

Het City Food & Film Festival is van 6 t/m 8 februari in de Verkadefabriek. Bekijk hier ook het volledige programma en koop je kaartje online.

Rotterdamse Oogstmarkt

Rotterdamse Oogstmarkt

De Rotterdamse Oogstmarkt is er weer! Elke 1e zaterdag van de maand (m.u.v. januari) is deze gezellige markt te vinden op het Noordplein in Rotterdam. Toen ik nog in Rotterdam woonde was deze markt bijna om de hoek en haalde ik hier mijn boodschappen. Alle producten komen van boeren uit de stad of de regio. Ruim 30 kramen met vers, gezond & lekker eten. Lekker Rotterdams met voldoende muziek en vermaak.

WinterParade – Valentijneditie

WinterParade Den Haag

Ga met je geliefde ‘Aan Tafel’ op Valentijnsdag tijdens de WinterParade in het Atrium in Den Haag. De tafel is het podium voor dansers, acteurs, muziek en meer. Het diner wordt geserveerd aan een 120 meter lange tafel. Verwacht een verrassende avond met optredens van o.a. Conny Janssen Danst, Club Gewalt om de avond af te sluiten met een dansje op tafel met de Silent Disco!

Neighbourfood Market

NeighbourFood market

Het Westergasterrein is de plek waar plaatselijke chefs, restaurants, boeren, barista’s en foodies zich iedere derde zondag van de maand verzamelen voor de Neighbourfood market. Breng je eigen bord en bestek mee en verzamel al rondlopend langs alle eettentjes je maaltijd. In februari staat de Nieighbourfood market in het teken van wijn. 14 wijnmakers presenteren hun wijnen. Gezellig borrelen met vrienden en vooral veel proeven en inspiratie op doen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.