Hotspots/ Uit eten

Hotspot: Lau Pa Sat

Satay street Lau Pa Sat

Een echte aanrader in Singapore om ‘s avonds te gaan eten is Lau Pa Sat. Ook wel bekend als Satay street. Na 19.00u ‘s avonds wordt de straat voor de food court afgesloten en omgetoverd tot een saté paradijs gevuld met saté stalletjes. Je eet hier midden op straat tussen de hoge skyscrapers in het business district van Singapore.

Lau Pa Sat doet me een beetje denken aan de Spaanse kust, waar je ook overal naar binnen gelokt wordt door de proppers. Ook hier werd ik door iedereen aangesproken om hun saté te proberen. Dat ben ik helemaal niet gewend in Azië, dus dat was even wennen haha. Uiteindelijk kon ik zo wel een tafeltje bemachtigen.

Lau Pa Sat

Je hebt de keuze uit verschillende soorten saté of Satay zoals het in het Singaporees heet. Naast kipsate heb je ook rund- varken- en lamssate en gamba’s. Uiteraard geserveerd met heerlijke satésaus. Je kunt kiezen tussen een kleine, midden of grote mix van de verschillende satestokjes.

Night at Lau Pa Sat

Mijn favoriet was zonder twijfel de kipsate. Maar de gamba’s waren ook echt verukkelijk! Maak je geen zorgen om vieze handen er lopen mensen rond die doekjes verkopen. Erg handig na het eten van de gamba’s.

Lau Pa Sat is de enige Satay street in Singapore. Vooral in het weekend is er gezellig druk. Dat is de beste tijd om hier te gaan eten. Het is vrij lastig kiezen gezien de hoeveelheid stalletjes. De beste stalles zouden #7 en #8 zijn. Ik af zelf bij #8 een mix van kipsate, rundsate en gamba’s. Zeker een goede keuze!

Afhankelijk van hoeveel trek je hebt kun je beginnen met Satay vooraf en daarna in de foodcourt binnen nog een andere maaltijd kiezen of een dessert. Er is volop keuze! Ik had nog trek dus heb binnen nog genoten van mijn allereerste laksa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.