Events/ Uit eten

Food events Augustus

Food events augustus

De maand augustus is inmiddels al bijna halverwege. Maar er staan de komende weken nog genoeg leuke food events op de agenda. Zo is vandaag het Spek & Bonen festival gestart in Utrecht. Kun je genieten van optredens en lekker eten tijdens Culinesse of lekker chillen in het parken tijdens het Lepeltje Lepeltje festival. Bekijk hieronder snel de uitgebreide food events agenda voor augustus.

Spek & Bonen festival – 13 t/m 16 augustus

Spek & bonen festival

Het Spek & Bonen Festival ademt eten, maakt eten en blinkt uit in eten. Niet in een park maar op een stuk vlak asfalt, parkeerterrein P3 naast de Jaarbeurs. Naast een mooie food line-up met o.a. Viswijf, De Piepermobiel, Kreeft & Co en Brandt & Levie worstmakers is er ook een muzikaal menu. Een programmering met o.a. Hausmagger en koffie. Dit foods & drinks festival duurt nog het gehele weekend. Gratis toegankelijk. Zeker zijn van toegang? Regel dan een e-ticket en je weet zeker dat je naar binnen kunt, mocht het nou heel druk worden met dit mooie weer.

Restaurant Day – 16 augustus

Heb je altijd al eens willen weten hoe het is om je eigen restaurant te runnen? Grijp dan dit weekend je kans, want a.s. zondag is het wereldwijd Restaurant Day. Een รฉรฉndaags festival waarop mensen over de gehele wereld voor 1 dag hun eigen pop-up restaurant openen. Geen restaurant ambities? Dan kun je natuurlijk ook gaan eten bij een van de deelnemende restaurants. Momenteel zie ik alleen nog geen restaurants in Nederland. Vooral in Finland lijkt het evenement erg populair.

Culinesse – 20 t/m 22 augustus

Culinesse

Culinesse viert dit jaar haar 5 jarig bestaan met een jubileum editie. Aan de Zevenhuizerplas bij Nesselande kun je een weekend lang genieten van muzikale optredens van o.a. Candy Dulfer, Di-rect en Waylon. Heerlijk dineren kun je bij een van de aanwezige restaurants, allemaal uit de omgeving van Rotterdam. Denk bijvoorbeeld aan de smaakvolle tapas van de Hemel op aarde of aan prachtige wijn-spijs combinaties van Restaurant Allure. De perfecte combinatie voor een mooie zomeravond.

BonAppetito – 21 t/m 23 augustus

Bon Appetito
Het is wel duidelijk dat je voor lekker eten deze zomer in Utrecht moet zijn. Een weekend na het Spek&Bonen festival is het namelijk opnieuw tijd voor een Utrechts food festival: BonAppetito. Op een prachtige locatie aan de Vecht kun je volop genieten van food, een boottochtje maken of bijvoorbeeld je foodkennis testen tijdens de heuse Foodquiz. Ik zeg BonAppetito!

Lepeltje Lepeltje festival – 21 t/m 23 augustus

Lepeltje Lepeltje Apeldoorn

Van 21 t/m 23 augustus strijkt het rondreizende foodfestival Lepeltje Lepeltje neer in het Park Haven centrum in Apeldoorn. Hier kun je 3 dagen lang bourgondisch genieten. Er is volop keuze van pizza tot wafels en worst tot satรฉ. Foodtrucks en eetkraampjes vanuit het hele land maken de tocht naar Apeldoorn, aangevuld met lokale Apeldoornse smaakmakers. Het festival is gratis toegankelijk en iedere dag open van 12 tot 12. Je kunt hier dus terecht voor een heerlijk uitgebreide lunch in het park maar ook voor een laat diner. Geniet terwijl je op een picknickbank of lekker in het gras zit van toffe bands en dj’s. Of neem een kijkje op de markt vol leuke en duurzame hebbedingetjes.

Food-y-Fort – 30 augustus

Foodyfort

Op zondag 30 augustus is het Fort Rijnauwen in Bunnik, opnieuw bij Utrecht, the place to be. Prikkel hier je zintuigen tijdens een waar smaakfestijn Food-y-Fort waar het draait om lokaal voedsel. Naast een boerenmarkt, foodtrucks, een singer-songwriter route en het aaien van boerderijdieren zijn er ook drie bijzondere eetmomenten. Op het binnenterrein van het fort worden lange tafels gedekt voor een boerenontbijt, -lunch en bourgondisch diner. Reserveer snel een plekje als je dit niet wilt missen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.