Hotspots/ Uit eten

Hotspot: Taj Mahal in Breda

Taj Mahal in Breda

Afgelopen weekend kwamen mijn vriend en ik na een lange zoektocht door het centrum van Breda uiteindelijk terecht bij Taj Mahal. Op zaterdagavond moet je in Breda tegenwoordig echt van tevoren reserveren, nergens was er nog plek voor een spontaan diner voor twee. In dit Indiase paradijs was gelukkig nog wel een tafeltje vrij voor twee en werden we vriendelijk ontvangen.

De Taj Mahal ligt iets buiten het centrum van Breda en trekt van de buitenkant niet direct de aandacht. Binnen is het restaurant traditioneel Indiaas ingericht en waan je je hierdoor ook echt in India.

Voor liefhebbers van de Indiase keuken, zoals ik, is Taj Mahal echt een aanrader. Er is een zeer uitgebreide kaart met daarop bekende gerechten zoals butter chicken, chicken tikkah massalum, tandoori chicken, papadums, naan en diverse pittige curry’s.

Het gerecht wat het meeste indruk maakte was de Tindaloo, het pittigste gerecht bij Taj Mahal op de kaart. Er staat dan ook niet voor niets een waarschuwing bij: “dit gerecht is extreem scherp, wordt geserveerd op eigen risico”. Ik durfde het in elk geval niet aan, wie weet een volgende keer!

Taj Mahal Lamb Tikkah Massalum
Het leuke aan Indiaas eten is om diverse gerechten te bestellen, zodat je van alles kunt proeven. Wij bestelden uiteindelijk vooraf pakora, een soort rosti van aardappel en aubergine. Als hoofdgerecht kozen we voor de lamb tikkah massalum en de rogon ghost met kip. De lam was heerlijk mals en bereid met tandoori kruiden. De curry was pikant gekruid met paprika, uien en geschaafde amandel. Bij alle gerechten heb je de keuze uit rijst of naan. Wij kozen beide om zo alles te kunnen combineren.

Taj Mahal Rogon Ghost

Met volle buikjes en een goed humeur gingen wij na 2 uur weer naar huis. Dit was zeker niet de laatste keer dat we hier zullen komen eten. Toevallig werk ik ook nog eens vlak naast de Taj Mahal, dus dat is helemaal ideaal.

Tip: Je kunt ook afhalen bij de Taj Mahal of bestellen via thuisbezorgd.nl

Locatie: Prinsenkade 11, Breda
Website: www.tajmahalbreda.nl
Sfeer: Authentieke Indiase sfeer
Prijs: โ‚ฌ15 – โ‚ฌ30

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Tom Kha Kai: Klassieke Thaise soep - Great Little Kitchen
    3 mei 2019 at 17:41

    […] blijf een beetje in de oosterse sferen. Na het etentje bij Taj Mahal maakte ik deze klassieke Thaise soep Tom Kha Kai. Een licht romige soep met een mengeling van […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.