Hotspots/ Uit eten

Hotspot: Koffie en Staal Leuven

Koffie en Staal Leuven

Oud & Nieuw vierde ik in de gezellige Belgische studentenstad Leuven. Uiteraard ging ik tijdens mijn bezoek aan Leuven ook op ontdekkingstocht naar leuke en bijzondere hotspots. Helemaal aan het begin van een van de leukere winkelstraten met bijzondere boetiekjes, de Mechelsestraat, ontdekten mijn vriend en ik deze hippe koffiebar: Koffie en Staal.

Ik word altijd blij van koffietentjes zoals deze. De buitenkant trok meteen onze aandacht en we stapten nieuwsgierig naar binnen om plek te nemen aan een van de tafeltjes voor het grote raam.

Koffie en Staal is een goede mix tussen een koffiebar en atelier/shop met meubelen en juwelen. De eigenaren ontwerpen en maken de meubelen zelf onder het merk Nono. Een stalen constructie vormt de basis voor de meubelen. De krukjes, banken en wandrekken zijn onderdeel van het interieur en geven de zaak een industriële uitstraling. Vooral de kasten en stalen letters aan de muur zijn een echte eyecather. De koffiebar is bovendien een uitstekende locatie om de meubelen en juwelen te presenteren.

Naast het bijzondere aanbod van meubelen serveren ze hier ook nog eens goede koffie. Na een lange nacht konden wij in elk geval wel wat koffie gebruiken om wakker te worden. We bestelden een dubbele espresso en een espresso macchiato met een croissant. Erg lekker! Een perfect ontbijtje om de dag mee te starten.

Koffie en Staal Leuven ontbijt

Op het menu vind je niet alleen koffie, maar ook huisgemaakte limonade, thee, ontbijtjes en zelfgemaakte taart of gebak. Alles wordt bereid met verse producten uit de regio. Zo zijn de koffiebonen bijvoorbeeld gebrand door MOK uit Leuven. De taarten zagen er ook erg goed uit, er kwam tijdens ons bezoek een net gebakken taart voorbij. Jammer dat we toen al voor een croissant gekozen hadden.

Koffie en Staal is een uniek concept en een ideale plek om even bij te komen na het shoppen en rustig bij te kletsen. Het is zeker de moeite waard om voor deze koffiebar een kleine omweg te maken.

Koffie en Staal, Mechelsestraat 140A Leuven – di t/m za 10.00 – 18.00 – www.koffieenstaal.be

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Peggy's Pastime
    16 januari 2016 at 15:43

    Dit ziet er super uit ! Ik moet dringend eens naar Leuven, ik heb al wat zaken op mijn to-see lijstje staan ;-).

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.