Hotspots/ Uit eten

Hotspot: East & West Rendezvous Melaka

East & West Rendez-vous
In Melaka draaide mijn gehele bezoek vooral om het ontdekken van Nyonya food.Ik ontdekte een leuk authentiek restaurantje in Chinatown: East & West Rendezvous. Where East meets West in de Nyonya keuken.

Via Tripadvisor ontdekte ik East & West Rendezvous. Het ligt in een zijstraat van Jonker Street. De leukste plekjes vind je meestal in zijstraatjes!

Iets waar ik sowieso erg nieuwsgierig naar was zijn de Chinese dumplings. Deze zijn namelijk donkerblauw. Erg apart. Ik weet niet waar de kleur vandaan komt. Interessant is het zeker, dus het experiment waard.

Dumpling East & West Rendez

Blue Chinese dumpling

De Chinese dumplings worden geserveerd omhuld met Banana leave. De vulling bestaat bollenstreek mij uit eend, maar heel zeker ben ik hier niet van. Kan het helaas ook niet vragen, want de dame spreekt geen Engels.

Het omhulsel is in elk geval gemaakt van rijst. Dit smaakt naar meer en ik zie dat mijn buren de fameus Cendol aan het eten zijn. Dat wil ik ook wel graag uitproberen. Dus ik bestel ook een Cendol.

Cendol

Een Cendol is een apart gerecht, het is geen ijsje, geen soep en ook geen noodles. Een beetje van alles wat. Het begint met ijs schaafsel van palmsuiker. Dit smelt langzaam en dan kom je bij de verrassing van kidney bonen en groene jellybean noodles.

Ik weet nog steeds niet wat ik er van moet vinden, maar 1 ding is zeker. Je moet sowieso Cendol proberen wanneer je in Maleisiรซ bent. East & West Rendezvous is dan zeker een goede plek met een authentieke sfeer.

East & West Rendez-vous – 60, Lorong Hang Jebat – Mealaka.
Dagelijks 9.30 – 17.30

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.