Hotspots/ Uit eten

Hotspot – The Pool Eindhoven

The Pool Eindhoven

Op mijn vrije maandag ging ik dit keer eens buiten de deur lunchen. Samen met mijn vriend lunchte ik bij The Pool Eindhoven, het restaurant onderin het net nieuw geopende The Student Hotel.

The Student Hotel Eindhoven werd begin vorige maand officieel geopend. Het hotel ligt direct naast het centraal station van Eindhoven en is een echte aanwinst voor de skyline van Eindhoven met 80m hoog. Wij reisden met de trein naar Eindhoven en konden het gebouw niet missen toen we het station uitliepen.

Het concept past perfect bij Eindhoven, een vernieuwend studentenhotel in een hip design jasje. Het verrast mij dan ook niet dat Eindhoven als nieuwe locatie gekozen is. In het restaurant The Pool kun je terecht voor ontbijt, lunch, diner en cocktails. De openingstijden zijn dan ook vrij lang van 7.00u tot 22.00 en in het weekend zelfs tot 23.00u.

the pool eindhoven

Wij kwamen hier alleen om te lunchen, eigenlijk baalde ik ervan dat ik mijn laptop niet had meegenomen. The Pool is namelijk een ideale werklocatie voor een foodie zoals ik. De inrichting speelt hier ook perfect op in. Je hebt een aantal lange tafels, geschikt voor overleg of werksessies. Maar ook kleinere zitjes voor een meer intieme lunch of diner. Voor de bar is er ook een gezellige lounge hoek, voor als je meer in een chill mood bent.

Tijdens ons bezoek werd er ook druk gewerkt, vergadert, bijgekletst en natuurlijk gegeten. Het viel me bovendien op dat er een vrij gemixt publiek zat, zowel jong als oud en ook nationaal en internationaal. Vanwege de locatie is het ook een perfect gelegen ontmoetingsplek, zo vlak naast het station.

The Pool Eindhoven lunch

The Pool Eindhoven inrichting

Onze lunch bij The Pool Eindhoven

We begonnen allebei met koffie. Ik bestelde een cappuccino en mijn vriend een espresso.
De cappuccino smaakte goed en had een goede laag schuim. Daar houd ik van!

Dan komt de menukaart tevoorschijn met veel keuze. Zo is er o.a. een all day breakfast menu, maar ook een lunchmenu, daily specials en een all day kaart. Dat maakt het nogal lastig kiezen met zoveel lekkere opties!

The Pool is een Mediterraans restaurant, met een zeer gevarieerde menukaart ook qua gerechten en landen. Het draait hier vooral om shared dining, de hele tafel vol zetten met grote en kleinere borden en dan alles samen delen. Ook al gaat dat voor de lunch bij ons niet echt op.

The Pool Eindhoven Lunch

Na lang twijfelen tussen een bagel met zalm en creamcheese kies ik voor een Mediterranean special sandwich. Een broodje belegd met homemade Libanese hummus, gegrilde groenten en gekruide kipstukjes. Geen verkeerde keuze.

Mijn vriend kiest uiteindelijk voor de Pool beef burger met frietjes. Ook de hamburger viel goed in de smaak bij mijn vriend. Het was voor ons beide wel een flinke portie. In het kader van shared dining at ik daarom een paar frietjes van zijn bord en hielp hij mij met het opeten van het laatste stukje sandwich.

Ik hoopte nog wat ruimte over te houden voor een guilty pleasure van de kaart. Maar helaas zat ik echt bommetje vol. Dan moet ik toch nog maar een keertje terugkomen om hier te werken, zodat ik dan de raspberry & pistacchio brownie kan proeven!

The Pool Eindhoven, Stationsweg 3, 5611 AA Eindhoven – ma t/m wo & zo 7.00 t/m 22.00u & do t/m za 7.00 t/m 23.00u. – thepoolrestaurant.com/eindhoven

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.