Gebak en taart/ Recepten

Foodblogswap: Spelt eierkoeken

spelt eierkoeken

Deze maand ben ik net op het nippertje met de Foodblogswap. Dit keer mocht ik een recept koken van de blog ohladebake.blogspot.be. Een blog boordevol bakrecepten, van taarten tot brood en cake. Hoog tijd dus voor een nieuw baksel!

Toen ik het recept zag voor eierkoeken wist ik meteen dat ik dit graag eens zelf wilde maken. Zeker toen ik las dat je de eierkoeken in ongeveer 15 minuten kunt maken. Dat paste qua tijd gelukkig nog wel in mijn drukke agenda afgelopen maand. Eierkoeken maken kan trouwens ook echt in 15-20 minuten. Ik was er zelf ook verbaasd over.

De laatste tijd ben ik op de gezonde tour, daarom besloot ik spelt eierkoeken te maken. Wel met suiker, maar iets minder dan in het originele recept. Eierkoeken van speltmeel in plaats van bloem dus.

Het recept is voor 5 eierkoeken. Bij ons waren deze eierkoeken nog dezelfde middag allemaal op. Ze vielen goed in de smaak dus.

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Splits de eieren en klop eerst de eiwitten stijf. Voeg dan de suiker toe en klop alles goed door.
Voeg het eigeel toe aan het mengsel en roer dit goed door.
Voeg tot slot de speltmeel en de bakpoeder toe en meng alles door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag met een lepel en maak hiermee bolletjes.
Zorg voor voldoende ruimte tussen de eierkoeken, het beslag loopt namelijk nog wat uit.
Bak de eierkoeken in ongeveer 12 minuten gaar in de oven.

Ingrediënten

spelt eierkoeken

    voor 5 eierkoeken

  • 100 gram speltmeel
  • 2 eieren
  • 75 gram suiker
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • citroenrasp
  • evt. theelepel kaneel

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.