Recepten/ Vis

Lengfilet met mosterdsaus

lengfilet met mosterdsaus

Deze vrijdag=visdag staat er een onbekende vis op het menu. Tenminste zelf had ik nog nooit gehoord van de leng. De leng behoort tot de kabeljauwachtigen en is een witvis. De lengfilet is vrij stevig qua stuctuur. Het leek me wel lekker om deze vis in de oven te bereiden.

De lengfilet wordt gegaard in een ovenschaal in de oven. Samen met een sjalotje, cherrytomaten, een romige mosterdsaus en tijmblaadjes. Allemaal bij elkaar genoeg heerlijke smaken om in de vis te trekken tijdens het garen.

De smaak van de leng komt dicht in de buurt van de kabeljauw. Je kunt dit gerecht dus ook prima maken met kabeljauwfilet of een andere witvis. De structuur van de leng is wel anders dan de kabeljauw. Zo is het vel vrij dik en niet erg lekker om te eten. Je kunt dus het beste het visvlees van het vel halen en het vel niet mee eten. Wij aten de lengfilets met mosterdsaus in combinatie met pasta.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180ยฐC.
Vet een ovenschaal in met boter of olijfolie.
Kruid de lengfilets met peper en zout en wrijf de vis hiermee in.
Leg de lengfilets in de ingevette ovenschaal.
Snijd het sjalotje in halve ringetjes en snijd de cherrytomaatjes in plakjes.
Verdeel de sjalotjes en cherrytomaatjes over de lengfilets.
Meng in een kom de witte wijn met de mosterd. Giet de mosterdsaus over de lengfilets heen.
Strooi tot slot de tijmblaadjes over de ovenschotel.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en gaar de leng ongeveer 20 minuten in de oven.
Schenk het kookvocht in een steelpannetje en kook het in. Voeg de koude boter toe en roer de boter met een garde door het kookvocht tot een mooie warme mosterdsaus.
Serveer de lengfilets op een bord, eventueel met pasta en schenk de mosterdsaus er overheen.

Ingrediรซnten

lengfilet met mosterdsaus

  • 2 lengfilets
  • 1 sjalotje
  • 4 cherrytomaten
  • 2 takjes tijm
  • 30 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 20 gram koude roomboter
  • peper en zout

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Marianne
    29 april 2016 at 12:03

    He wat leuk, ik had er nog nooit van gehoord! Maar ben eerlijk gezegd ook niet zo thuis in de vissoorten! Lekker hoor!

    • Reply
      Great Little Kitchen
      29 april 2016 at 12:08

      Hoi Marianne, ik kende het ook niet. Altijd leuk om iets nieuws te proberen. Moest wel een beetje wennen aan de structuur, maar icm de mosterdsaus erg lekker!

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.