Tours

Een kijkje in de keuken van .. Anne-Marie (My Happy Kitchen)

Dit keer mogen we tijdens de Great Little Kitchen Tour een kijkje nemen in de keuken van Anne-Marie van Myhappykitchen.nl. Recepten, tips en reviews uit de “happy” keuken van Anne-Marie. Zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes maar altijd mét room, boter, suiker en kaas! Na het zien van de luxe keuken begrijp ik wel dat dit een happy keuken is!

Great Little Kitchen Tour: Een kijkje in de keuken van..

Naam: Anne-Marie Otter
Woonplaats: Den Haag
Keuken (m2): ca. 12 m2

Omschrijf je keuken

De keuken die ik ruim twee jaar geleden heb laten plaatsen kun je gerust mijn droomkeuken noemen. Ik vind het heel fijn dat het een aparte ruimte is. Zo kan ik mij soms lekker terug trekken in mijn eigen ‘domein’. We hebben een hele vreemde vorm keuken aangezien ons appartement in een schuine hoek loopt. Maar met wat passen en en meten hebben we alles er uit gehaald wat er in zat. De keuken is strak en wit, met veel werkruimte, diepe lades, een enorme koelkast en vriezer, fornuis met vijf pitten, een oven én een combimagnetron.

My Happy Kitchen Great Little Kitchen Tour

My Happy Kitchen kijkje in de keuken

Deel je de keuken met iemand? Zoja, met wie?

Ik deel de keuken met mijn man (alweer 23 jaar samen!) en zoontje van 10.

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

Ik wil graag zo min mogelijk op mijn aanrecht maar in de praktijk lukt dat eigenlijk nooit. Er staat een espresso-apparaat (heel belangrijk!), bakjes met diverse soorten olie en kruiden, snijplanken, waterkoker en mijn keukenmachine.

kijkje in de keuken van My Happy Kitchen

Wat is je favoriete item in de keuken?

Mijn keukenmachine! Hij stond eerst in de kast maar omdat het zo’n gedoe was ‘m steeds tevoorschijn te halen én omdat ik ‘m zo vaak gebruik heeft hij nu een prominent plaatsje op het aanrecht gekregen.

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Eigenlijk wel iedere dag. Om het avondeten klaar te maken, een taart te bakken, snoep of likeur te maken of allerlei andere experimentjes voor mijn blog. De keuken is dan gewoon hobbykamer geworden.

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

Chocolademousse van Tony Chocolonely salted caramel melkchocolade. Recept komt nog op mijn blog!

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

Basisproducten als pasta, rijst, tomaten in blik en in de koelkast altijd wijn en KAAS!

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

De zout en suiker zitten in identieke voorraadpotten. Toch heb ik mij maar één keer vergist. Wel een dramatische vergissing, want zout ipv suiker in de tiramisu is geen aanrader…. Sinds die tijd word ik regelmatig gepest met mijn tiramizout.

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Een Kitchenaid Artisan mixer in pistache groen. Zo mooi maar ook zo duur!

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Die droomkeuken heb ik gelukkig al. Maar je mag altijd blijven dromen toch? Dus nog meer bergruimte, een quooker en die kitchenaid dan maar!

Ben je trots op je keuken en wil je ook graag met jouw keuken verschijnen in de Great Little Kitchen Tour? Stuur dan een mailtje naar info@greatlittlekitchen.nl en meld je aan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.