Tours

Een kijkje in de keuken van .. Marijke (Easydailyfood.com)

Dit keer nemen we tijdens de Great Little Kitchen Tour een kijkje in de keuken van Marijke van Easydailyfood.com. Iedereen heeft het tegenwoordig druk maar wil wel graag iets gezonds en makkelijks op tafel zetten. Op de blog van Marijke vind je gezonde, snelle en makkelijke recepten. Geen wonder dat haar blog zo populair is. In deze praktische witte keuken komen alle EasyDailyFood recepten tot stand.

Great Little Kitchen Tour: Een kijkje in de keuken van..

Naam: Marijke
Woonplaats: Drachten
Keuken (m2): 8 m2

Omschrijf je keuken

Deze keuken heb ik niet zelf uitgezocht maar zat in ons huis toen wij het kochten. De keuken is praktisch en ruim, erg mooi vind ik hem niet. Ik zou graag een keuken met een mooi licht houten blad willen, dan komen de foto’s voor op mijn blog nog mooier uit! Op het groen/blauwe ‘barretje’ aan de zijkant van de keuken maak ik nu de foto’s van mijn gerechten. Dus de keuken vernieuwen is nog niet nodig ๐Ÿ™‚

Great Little Kitchen Tour Easydailyfood

Kijkje in de keuken van Easydailyfood

keuken Easydailyfood Great Little Kitchen tour

Deel je de keuken met iemand? Zoja, met wie?

Ik deel de keuken met mijn vriend en onze dochter! Of nou ja, delen is een groot woord. Ik ben namelijk de enige die kookt haha.

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

Er staat op het aanrecht altijd een groot houten blok met hierop mijn favoriete olijfolie, balsamico azijn en tomaatjes. Mensen bewaren tomaten vaak in de koelkast maar dit zorgt ervoor dat ze alle smaak kwijt raken. Gewoon bewaren op je aanrecht dus!

keuken van Easydailfood Great Little Kitchen Tour

Wat is je favoriete item in de keuken?

Mijn favoriete keuken item is mijn blender en de oven. Al werkt deze oven niet altijd even goed mee, toch maak ik best wel veel gerechten klaar met dit apparaat. Hier zou ik dan ook niet zonder kunnen. Mijn blender heb ik spot goedkoop gekocht en werkt als een tierelier. Ik maal er ijs en meel mee. Maar ook vermaal ik er koekjes mee voor de bodem van een cheesecake en maak er lekkere smoothies mee. Ideaal!

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Ik kook elke avond, de ene keer 15 minuten en de andere keer een half uur. Daarnaast kook en maak ik overdag vaak gerechten of snacks zoals mijn gezonde muffins en daar ben ik denk ik elke dag 30 minuten mee bezig. Ik schat dat ik daarom tussen de 7 en 8 uurtjes per week sta te koken. Best veel nu ik het zo uitreken maar het is dan ook mijn hobby!

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

Mijn laatste gezonde baksel zijn deze speculaas muffins. Ik maak deze regelmatig om zo een gezonde snelle snack bij de hand te hebben.

gezonde speculaas muffin

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

Eigenlijk heb ik veel ingrediรซnten altijd op voorraad. Dan weet ik zeker dat ik iets kan maken als ik er zin heb. Ik heb bijvoorbeeld altijd tarwemeel, eieren, bakpoeder, honing en melk in huis. Voor avond maaltijden heb ik altijd blikjes tomatenpuree, kikkererwten, bonen, noodles en pasta in huis. Dan kom je een heel eind!

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

De eerste keer dat ik zelf een soep maakte is een aantal jaren geleden. Ik had toen nog geen staafmixer maar wel een blender. Ik dacht, dat werkt vast hetzelfde! Dus ik had de soep gekookt, giet deze (nog steeds heet) in de blender tot de blender bijna vol zat en deed de blender aan. Ik denk dat je nu wel kan inschatten wat er gebeurde.. Door de hitte van de soep schoot de deksel van de blender af waardoor de HELE keuken onder de broccoli deeltjes zat. Hierna waren we aardig wat tijd kwijt aan schoonmaken. Daarna snel een staafmixer gekocht ๐Ÿ˜‰

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Ik zou graag een contactgrill willen hebben. En dan direct een hele goede zodat ik er naast groente, ook vis en broodjes in kan maken. Lijkt mij zo lekker. Het probleem is alleen waar ik dit apparaat moet opbergen als ik het niet gebruik!

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Mijn droomkeuken wordt in ieder geval niet hoogglans wit met grijs. Dit vind ik veel te standaard. Maar wat ik dan wel wil, daar ben ik nog niet helemaal uit. De keuken moet in ieder geval een mooi houten blad hebben, een mooie apothekerskast, een goede oven en een grote kookplaat. Daarnaast graag een mintgroene SMEG koelkast!

Ben je trots op je keuken en wil je ook graag met jouw keuken verschijnen in de Great Little Kitchen Tour? Stuur dan een mailtje naar info@greatlittlekitchen.nl en meld je aan.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Anne-Marie
    25 oktober 2015 at 19:13

    Wat leuk om ook eens in kijkje in jouw keuken te krijgen, Marijke. En wat is jouw aanrechtblad heeflijk ruim en leeg!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.