Tours

Een kijkje in de keuken van.. Marianne (Lovemyfood.nl)

Tijd voor een nieuwe Great Little Kitchen Tour! Vandaag krijgen we een uniek kijkje in de keuken van Marianne Beukers van Lovemyfood.nl. Marianne wil mensen graag laten zien dat lekker koken niet moeilijk hoeft te zijn. Op Lovemyfood deelt ze toegankelijke recepten die makkelijk te maken zijn. Naast recepten vind je ook reviews, een eetdagboek en nog een heleboel andere leuke dingen.

Great Little Kitchen Tour: Een kijkje in de keuken van..

Naam: Marianne Beukers
Woonplaats: Enschede
Keuken (m2): ca. 10m2

Omschrijf je keuken

Ik droomde al jaren van een groot gasfornuis met een grote oven eronder. Toen we vorig jaar onze keuken gingen vernieuwen was dat fornuis dus ook het eerste wat ik uitzocht. De rest van de keuken hebben we eigenlijk een beetje om het fornuis heen gebouwd.
Omdat onze keuken niet zo groot is hebben we voor een witte keuken gekozen, zo lijkt hij iets ruimer. De keuken was eigenlijk een hoekkeuken, maar omdat het fornuis zoveel ruimte in beslag neemt hebben we er een extra gedeelte met kasten aan toegevoegd zodat ik nog wel al mijn spullen kwijt kan.

Een kijkje in de keuken van Lovemyfood

Keuken van Lovemyfood

Deel je de keuken met iemand? Zoja, met wie? (huisgenoten, huisdieren)

Ik deel de keuken met mijn man Paul, onze kinderen Nynke (5) en Lucas (3) en Simba, onze bejaarde kat.

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

Mijn aanrecht staat altijd aardig vol. Veel dingen hebben een vaste plek, zoals mijn blender, waterkoker, Senseo en mijn Belkin iPad keukenstandaard. Ook neemt mijn crockpot flink wat ruimte in.
Verder staat er op dit moment even niet zo veel, want ik heb net de keuken opgeruimd voor de foto’s ;-). Normaal gesproken is het best een rommeltje, vooral als ik een dagje in de keuken heb gestaan!

Great Little Kitchen Tour Lovemyfood

Wat is je favoriete item in de keuken?

Oei, dat is een moeilijke! Ik ben gek op mijn fornuis, vooral vanwege de grote oven. Maar mijn crockpot zou ik ook niet meer willen missen. Dat ding is echt ideaal!

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Bijna dagelijks. Ik kook niet altijd even uitgebreid, maar de meeste dagen ben ik wel in de keuken te vinden. Vooral op vrijdag. Dat is mijn kookdag voor LMF, dus dan sta ik bijna de hele dag in de keuken.

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

Bolognesesaus

Gisteren hebben we spaghetti bolognese gegeten. Zelfgemaakte bolognesesaus vind ik één van de lekkerste dingen die er zijn! Het liefst zet ik de saus ‘s ochtends al op en dan laat ik hem de hele dag zachtjes pruttelen.
Gisteren had ik een makkie, want er lag nog een bakje saus van vorige week in de diepvries!

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

Ik heb altijd een voorraadje pasta en gezeefde tomaten in huis. Zo kan ik altijd snel iets in elkaar draaien als ik een keer weinig tijd heb om te koken. Verder ligt er altijd een voorraad rooibosthee in de kast. Dat is (naast water) zo’n beetje het enige dat ik drink.

Kijkje in de keuken van Lovemyfood

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

Ik had net aan iedereen verteld dat ik een foodblog was begonnen toen mijn ouders en schoonouders kwamen eten.
Ik wilde ragout maken, maar die is totaal mislukt…. één en al klonten! Op mijn eerste dinner party als foodblogger aten we dus een rijsttafel van de Chinees.

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Eigenlijk staat mijn aanrecht al te vol, maar voor een goede keukenmachine kan ik nog wel een plekje vrijmaken! Een goed koffiezetapparaat staat ook hoog op mijn lijstje. Ik kan totaal niet tegen caffeïne, maar ik kan zó genieten van een goede cappuccino!

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Het lijkt me heerlijk om een grote, gezellige woonkeuken te hebben met zo’n kookeiland waar ook mensen aan kunnen zitten. Een open kast met planken vol met mooie schalen, potten en een rij kookboeken erin. En dan een grote leestafel in het midden van de keuken waar we lekker met z’n allen aan kunnen zitten. Dat lijkt me zo gezellig!

Ben je trots op je keuken en wil je ook graag met jouw keuken verschijnen in de Great Little Kitchen Tour? Stuur dan een mailtje naar info@greatlittlekitchen.nl en meld je aan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.