Tours

Een kijkje in de keuken van .. Arieta (Cookingdom.nl)

Tijd voor een nieuwe Great Little Kitchen Tour. Deze zondag nemen we een kijkje in de keuken van Arieta van cookingdom.nl. Ik ben altijd erg jaloers op haar prachtige foto’s. Vandaag ontdekken we in welke keuken de recepten en foto’s van Arieta tot stand komen.

Cookingdom.nl is een blog vol makkelijke recepten, wat niet wil zeggen dat ze altijd snel klaar zijn. “Het belangrijkste criterium voor een recept om op mijn blog te verschijnen is dat de gerechten graag gegeten worden door man, kinderen en natuurlijk mezelf.”

Great Little Kitchen Tour: Een kijkje in de keuken van..

Naam: Arieta
Woonplaats: Etten-Leur
Keuken (m2): 6 m2

Omschrijf je keuken

Mijn keuken is een beetje een allegaartje, maar ik vind hem gezellig. Een aantal van de kastjes zijn geschilderd in mijn favoriete kleur omdat de fineer laag losliet.

Ik heb een fijne grote gaskookplaat. Als ik plek te kort kom op mijn aanrecht kan ik de eettafel gebruiken als bijzettafel. Ook heb ik een klein kastje dat los staat met wielen en dat ik neer kan zetten waar ik het nodig heb. Een nieuwe keuken staat wel hoog op mijn verlanglijst maar nu ik hem zo beschrijf bedenk ik me dat ik er toch wel blij mee ben.

Great Little Kitchen Tour Cookingdom

Kijkje in de keuken Cookingdom.nl

Deel je de keuken met iemand? Zoja, met wie?

Ik deel de keuken met mijn man en 3 kinderen, meestal kook ik, maar in het weekend vaak samen met mijn man. Mijn 3 kinderen hebben weleens verzoekjes en vaak helpen ze dan ook met het klaarmaken daarvan. En 2 van mijn 3 katten zijn ook vaak te vinden in de keuken als ik daar bezig ben. Je kunt je wel voorstellen dat het regelmatig een drukke bedoening is in ons keukentje!

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

Een Magimix blender, gebruik ik bijna iedere dag voor smoothies. Mijn espresso machine, onmisbaar! Een collectie olie en azijn, zout en peper om te gebruiken tijdens het koken. En wat snijplanken, spatels en kommen staan voor het grijpen.

Wat is je favoriete item in de keuken?

Toch mijn oven, ik gebruik die zo vaak, niet alleen voor zoete baksels maar ook voor stoofschotels en het roosteren van groenten en andere dingen. Ook handig voor het warm houden van eten als er weer eentje sporten is of gewoon later thuis komt.

Kijkje in de keuken van Cookingdom

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Meestal zo’n 5 tot 6 keer, dat is enkel omdat ik iedere week minstens 2 avonden werk en dan om 5 uur moet beginnen. Ik heb niet altijd zin om al zo vroeg te koken. Wel kook ik vaak dubbele porties van bijvoorbeeld spaghettisaus of chili con carne en vries ik dat in, zodat er vaak snel iets klaar te maken is.

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

Mijn risotto met geroosterde zoete aardappel! Mijn kinderen zijn er dol op! Vooral mijn dochter die toch een vrij lastige eter is.

risotto met geroosterde zoete aardappel

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

Mijn voorraadkast is altijd goed gevuld, ik probeer altijd meteen de dingen die gebruikt worden weer aan te vullen. Tomaten in blik, tortilla’s, rijst en blikken met peulvruchten mogen nooit ontbreken.

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

Hier moest ik even heel diep over nadenken…en eigenlijk weet ik er zo geen. Wel herinner ik me dat vroeger toen ik klein was we een kater hadden die nogal brutaal was, ooit stal hij een dikke biefstuk van de aanrecht en ook zijn snorharen zijn wel eens geschroeid aan het gasfornuis. Mijn katten zijn zo brutaal niet en lusten ook helemaal niks.

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Een le Creuset pan, een grote! Waarin ik genoeg klaar kan maken om restjes over te houden 🙂

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Ruim vooral en licht, met een dubbele wasbak en 2 ovens. Geen bovenkastjes maar wel een ruime kastenwand voor al mijn spullen. Hoe dat hij er precies uit zou moeten zien weet ik niet, als we er maar gezellig met zijn allen bezig kunnen zijn.

Ben je trots op je keuken en wil je ook graag met jouw keuken verschijnen in de Great Little Kitchen Tour? Stuur dan een mailtje naar info@greatlittlekitchen.nl en meld je aan.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Sandra
    8 mei 2016 at 16:10

    Leuk, zo’n kijkje in de keuken van een ander! Gezellig die deels blauwe kastjes 🙂

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.