Tours

Een kijkje in de keuken van .. Laura (itsafoodlife.nl)

Vandaag nemen we een kijkje in de keuken van een foodie uit de buurt. Laura van itsafoodlife.nl woont namelijk net als ik in Breda. It’s a Food Life is een persoonlijke mind- & lifestyle blog met veel gezonde recepten. Voeding waar je je sterker, energieker en gelukkiger van voelt. Haar passies voor schrijven, gezonde voeding en de zoektocht naar geluk komen hier samen.

Great Little Kitchen Tour: Een kijkje in de keuken van..

Naam: Laura
Woonplaats: Breda
Keuken (m2): 10 m2

Omschrijf je keuken

We hebben een vrij ruime keuken in ons appartement met best een groot werkblad, hoewel een werkblad nooit groot genoeg kan zijn volgens mij ;). Het fijne vind ik vooral dat de keuken vierkant is waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt. Zo kan ik af en toe een dansje doen in de keuken.

Verder hebben we lichte kastjes en een bruin keukenblad. De bovenste kastjes hebben een semi-doorzichtig deurtje. Aan de linkerkant naast het werkblad staat de koelkast en aan de rechterkant (schuin tegenover de koelkast) de oven.

kijkje in de keuken van it's a food life

keuken it's a food life

Great Little Kitchen Tour it's a food life

Deel je de keuken met iemand? Zoja, met wie?

Jazeker. Samen met mijn vriend Chris en onze hond sproet. Als ik aan het koken ben en Chris is thuis dan staat hij vaak te roeren en Sproet houdt goed in de gaten of er per ongelijk iets op de grond valt.

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

Ons Senseo apparaat met een houder met koffiekopjes ernaast. Een kruiden kastje met daarnaast wat oliën: koolzaadolie, extra vierge olijfolie en chili olie. (een klein gedeelte maar van mijn oliën en kruiden, de rest van mijn smaakmakers staan in een kastje). Ook mijn geliefde keukenmachine van Philips, een waterkoker en messenblok. En een schaal vol fruit en groenten.

aanrecht It's a food life

Wat is je favoriete item in de keuken?

Mijn keukenmachine die ik twee jaar geleden van Chris voor mijn verjaardag heb gekregen. Beste cadeau ooit.

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Ik kook eigenlijk wel elke dag, soms meerdere keren per dag! Héél af en toe heb ik geen zin en het komt natuurlijk ook weleens voor dat we ergens anders eten.

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

Ik heb vanochtend een lekker ontbijtje gemaakt: Geroosterde havermout met yoghurt en vruchtensaus á la Jamie Oliver. En straks duik ik de keuken in om een ovenschotel met bloemkool en venkel te maken.

geroosterde havermout ontbijt

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

Smaakmakers zoals kruiden, oliën, knoflook en uien. Een must als je zonder pakjes en zakjes kookt! En mijn voorraadkast staat ook vol verschillende soorten melen (amandelmeel, speltmeel, boekweitmeel), veel zaden en pitten en rauwe noten.

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

Nou dit is al even een tijdje geleden maar ik word er elk jaar weer fijn aan herinnerd met oud en nieuw… Ik denk dat het al wel 12 jaar geleden is ofzo.

Ik ging met mijn moeder oliebollen bakken zoals we altijd doen met oud en nieuw. Ik wilde beginnen met bakken en mijn moeder was nog in de kamer. Toen ik vroeg of ‘het’ al goed was riep mijn moeder ‘dan moet je er even een stukje brood in gooien!’

Ik sta daar gebiologeerd naar het stukje brood te kijken en te wachten tot er iets gebeurd maar helemaal niets. Dan komt mijn moeder de keuken inlopen en kijkt verbaasd naar het stukje brood in het oliebollendeeg.

Ik bedoelde of het deeg al goed genoeg was en mijn moeder dacht dat ik vroeg of de olie al heet genoeg was! Dus dat stukje brood had in de olie gemoeten. Gelukkig kunnen we er ieder jaar weer om lachen, want de traditie van het oliebollen bakken is gebleven. En nu gooi ik wel altijd het stukje brood in de olie!

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Een échte koffiemachine.

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Groot met kookeiland en ruimte voor een mooie robuuste houten tafel. Een woonkeuken dus!

Ben je trots op je keuken en wil je ook graag met jouw keuken verschijnen in de Great Little Kitchen Tour? Stuur dan een mailtje naar info@greatlittlekitchen.nl en meld je aan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.