Tours

Een kijkje in de keuken van.. Annemiek – Culinair Westfriesland

Vandaag nemen we met de Great Little Kitchen Tour een kijkje in de keuken van Annemiek.
Annemiek woont in Abbekerk in Westfriesland, dat ligt overigens niet in Friesland maar in Noord-Holland. Ze blogt vol passie voor streekproducten en biologische producten op culinairwestfriesland.nl.

Great Little Kitchen Tour: Een kijkje in de keuken van..

Naam: Annemiek
Woonplaats: Abbekerk
Keuken (m2): 12 m2

Omschrijf je keuken

Mijn keuken is licht eiken en heeft een zwart composiet blad die bij het schiereiland tot op de grond loopt. Op het schiereiland kook ik, ik heb gekozen voor 3 dubbele kookplaten, 2 gas en 1 inductie in het midden. Er zit ruimte tussen de platen zodat ik met gemak mijn 16 liter pan kwijt kan. Er zit een inbouw vaarwasser, koelkast en stoomoven in. Ook heb ik een Quooker, ideaal, ik gebruik hem ook om kokend water op het fornuis te zetten dan kan bijvoorbeeld de pasta er zo in.

Great Little Kitchen Tour Culinair Westfriesland

Great Little Kitchen Tour Culinair WestFriesland keuken

Deel je de keuken met iemand? Zoja, met wie?

In het weekend komt ook mijn wederhelft er wel eens, hij werkt in het buitenland. Vroeger stonden we wel samen te koken maar nu doet hij mijn meeste foodfotografie.
Ik breek mijn nek regelmatig over Kate, een Bull Mastiff van 45 kilo. Ze ligt graag tussen mijn aanrecht en schiereiland in, precies waar ik heen en weer loop.

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

Een koffiezetapparaat, terwijl ik vanaf mei geen koffie meer drink. Een fruitschaal, keukenmachine, snijplanken, en een gedeelte van mijn olijfolie.
Op het schiereiland staat veel service van @itsajook, ik gebruik dit voor mijn normale Foodfotografie en ik heb een speciale set voor de fotografie in mijn kook-fotoboek.
En mijn hartjespan die ik gewonnen heb met een twitter actie, mooi!
Great Little Kitchen Tour Culinair Westfriesland aanrecht

Wat is je favoriete item in de keuken?

Naast mijn keuken en ijsmachine is dit zeker mijn au bain-marie pan, ik maak zoveel met mooie chocolade. Ik heb hem pas 3 jaar en ik zou echt niet meer zonder kunnen. Bij mijn keukenmachine heb ik veel accessoires, sapcentrifuge, pasta maker en foodprocessor. Mijn keukenmachine gebruik ik dagelijks, de andere 2 zeker wekelijks.
Ik kan niet kiezen want ik doe een koksopleiding en dan zijn vlijmscherpe messen een must.

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Veel, heel veel, ik heb dagen van 6 uur of meer. Op dit moment ben ik met een boek bezig waardoor ik veel aan het uitproberen ben. Daarnaast moet er gewoon gekookt worden voor het dagelijkse eten. Soms ga ik na het eten nog even door.
Ik vind het fijn om in mijn keuken te wonen ๐Ÿ˜‰ ik sta 6 a 7 dagen in de week in mijn keuken.

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

Vandaag ben ik naar MarcFoods geweest op Texel, hij kweekt o.a. zilte aardappelen, lamsoor, ijskruid en meer mooie producten. De lamsoor heb ik laatst nog gebruikt in een mangochutney.

Mangochtuney

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

Olijfolie, biologische kokospalmsuiker, amandelmeel en heel veel kruiden.

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

In 2014 heb ik 2 keer mee gedaan met Restaurantday, een Fins initiatief om voor 1 dag je eigen restaurant te openen. 1 keer heb ik gasten in mijn kamer ontvangen en 1 keer in mijn kas. De eerste keer had ik cider over aan het einde, daarom waren mijn aperitiefjes niet zo vloeibaar, wat ze wel moesten zijn…

Great Little Kitchen Tour blunder

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Heel saai, helemaal niets, en al zou ik wel iets willen dan nog hoef ik de eerste 10 jaar niet bij mijn wederhelft aan te komen.

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Ik heb het geluk dat in mijn huidige huis waar ik nu bijna 5 jaar woon geen keuken zat. Tenminste niet iets dat ik keuken zou kunnen noemen. De pech was dat ons vorige huis 5 jaar te koop heeft gestaan en daardoor de verbouwing op zich liet wachten. Ik heb een paar jaar op een campingtoestel gekookt, met mooie noodgordijntjes voor een paar planken. En ook dat ging prima; wat moet, dat moet.

In de tussentijd ben ik demo’s gaan geven voor een keukenbedrijf, en ik mocht daardoor 4 dagen bij Miele in de kost, inclusief het koken met de koks met verschillende apparatuur.Ik kan je vertellen dat de tekening die we hadden laten maken van de keuken de vuilnisbak in kon…. Mijn keuken werd dubbel zo duur en ziet er nu zo uit.

Ben je trots op je keuken en wil je ook graag met jouw keuken verschijnen in de Great Little Kitchen Tour? Stuur dan een mailtje naar info@greatlittlekitchen.nl en meld je aan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.