Tours

Een kijkje in de keuken van.. Vivian – Stayaliveandcooking.com

Keuken Stay Alive and Cooking

Een nieuwe Great Little Kitchen Tour, dat werd stiekem ook wel weer tijd. Ik ging op bezoek bij foodblogger Vivian van de blog Stay Alive and Cooking. Vivian heb ik vorig jaar ontmoet tijdens een etentje voor bloggers. Ze woont net als ik in Breda. Neem samen met mij een kijkje in haar keuken!

Vivian vind het leuk om zoveel mogelijk te leren over koken, eten en verschillende keukens. Dat deelt ze op haar blog stayaliveandcooking.com. Naast makkelijke recepten dus ook veel variatie. Ook maakt ze leuke food photo diaries en af en toe een vlog!

Great Little Kitchen Tour: Een kijkje in de keuken van Stayaliveandcooking.com

Naam: Vivian
Woonplaats:Breda
Keuken:5 m2

Omschrijf je keuken

De keuken in ons appartement is helaas heel saai: omdat het een huurwoning is kunnen we er weinig aan veranderen. Wel heb ik een mooi donkerhouten tweede aanrecht: thanks pap! Dat tweede aanrecht (inclusief twee grote lades) heb ik echt heel erg nodig, ik heb alle kastruimte maximaal in gebruik! Ook staat het andere aanrecht redelijk vol met de keukenmachine en waterkoker, dus de extra aanrecht ruimte is ook erg fijn.

Alle kastjes staan dus helemaal vol met eten, kruiden, potjes, pannen, keukengerei en heel veel servies: mag ook wel, met een foodblog!

Great Little Kitchen Tour Stay Alive And Cooking

Kijkje in de Keuken Vivian  Stay Alive and Cooking

Keuken van Vivian Stay Alive And Cooking

Deel je de keuken met iemand? Zoja, met wie?

Ik deel de keuken met mijn vriend Gijs en onze poes, Noes.

Noes Stay Alive and Cooking

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

Ehm, waar moet ik beginnen? Allereerst de keukenmachine, een waterkoker, Senseo en combi-oven. Daarnaast een kratje met groenten en fruit, en vaak wat losse dingen zoals een doosje thee etc.

Wat is je favoriete item in de keuken?

Ik kan maar moeilijk kiezen: ik ben in ieder geval erg blij met de MagiMix keukenmachine! Maar zonder de grote koelkast was ik ook nergens….

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Sowieso bijwel 5-6 avonden per week, en dan vaak ook nog wat extra keren voor iets zoets of een recept voor m’n blog. Amandelboter, bijvoorbeeld!

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

Dat is deze tarte tartin met witlof, feta en walnoten. Een verfrissend recept met witlof.

Witlof tarte tartin

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

Kruiden! En havermout. En espresso poeder. Pindakaas, honing en pasta. Oh, en pesto komt ook altijd van pas.

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

Ha, die keer dat ik zelf gnocchi ging maken… M’n vriend kwam thuis, en hij mocht mij eerst bevrijden! M’n handen zaten helemaal aan elkaar geplakt met een soort lijmachtig gnocchi mengsel, drama! Uiteindelijk hebben we op er op de een of andere manier nog een soort hompjes van kunnen maken en die in de pastasaus gekookt: het was uiteindelijk nog prima te eten.

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Dat is, wederom, een hele lijst! Mijn droom is toch wel zo’n mooie Kitchenaid, maar met zo’n kleine keuken (en klein budget) is dat niet echt haalbaar voor nu. Dan zou ik m’n magimix in de kast moeten zetten, en dat wil ik ook weer niet!

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Allereerst is ie erg ruim, met een mooi keukeneiland. Ik wil zo’n grote ingebouwde oven als m’n oma heeft, maar dan tientallen jaartjes jonger 😉 Een groot en goed fornuis, heel veel opbergruimte en een aparte bergruimte… Dan zijn we een heel eind! Ook zie ik vaak foto’s van gave wijnrekken, dat lijkt me ook wel wat.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.