Tours

Een kijkje in de keuken van.. Danielle (foodaholic.nl)

Kijkje in de keuken van Foodaholic Danielle

Deze zondag nemen we een kijkje in de keuken van Daniëlle in Ede. Daniëlle runt samen met haar zus Jolanda de blog Foodaholic.nl. Hier delen ze hun passie voor alles wat met lekker eten te maken heeft. Leuke kookboekrecensies, mooie hotspots en fijne (familie-)recepten.

Great Little Kitchen Tour: Een kijkje in de keuken van Foodaholic.nl

Naam: Danielle
Woonplaats:Ede
Keuken: 8 m2

Omschrijf je keuken

Helaas hadden wij qua keuken niet heel veel te kiezen. In de huurwoning werd een standaard keuken geleverd. Wel hebben wij het blad laten vervangen. Er zit nu een glad grijs blad op. Ons hele huis is in wit en grijstinten. De keukenkastjes waren wit dus dit blad paste er mooi bij. Het is een strakke keuken en de kastjes zijn ook vrij strak ingericht. Dit ook, omdat er maar weinig ruimte is.

Keuken van Foodaholic Danielle

Keuken Danielle Foodaholic.nl

Deel je de keuken met iemand? Zo ja, met wie?

Ja, ik deel de keuken samen met mijn vriend, met wie ik samenwoon. Beide staan wij graag in de keuken (héél fijn) en daar zijn wij dan ook vaak te vinden.

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

De dingen die nu op mijn aanrecht staan, staan daar eigenlijk standaard. De waterkoker, de Dolcé gusto, het broodrooster, het messenblok en een emmertje met pollepels etc. Veel dingen die ik vaak gebruik op de Dolcé gusto na, want ik drink geen koffie.

Wat is je favoriete item in de keuken?

Lastig…. Als ik kijk naar apparatuur dan is het wel de oven. Die gebruiken wij heel vaak, maar mijn opbergrekje van de ikea vind ik echt ideaal. Ik pak hem er zo bij en heb zo gevonden wat ik nodig heb. Echt een aanrader!

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Ik denk gemiddeld toch wel 6 keer in de week. Ik werk minder dan mijn vriend en ben dus vaak eerder thuis om te koken. Hij vindt het ook leuk om af en toe te koken, vandaar de 6 keer. Dit is natuurlijk wel alleen voor het avondeten, want ik ben ook regelmatig in de keuken te vinden om een lekkere cake te bakken.

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

Het laatste recept wat ik heb bereid is kippenragout. Vanavond staat er kippensoep op het menu en dus besloot ik daar een beetje kippenbouillon van te nemen voor de ragout. Erg lekker!

Kippenragout Foodaholic

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

Dingen die wij standaard in huis hebben zijn bloem, suiker, kruiden, melk en daarnaast fruit. Ik eet heel graag fruit en dat hebben wij dan ook altijd wel in huis. Wij wonen gelukkig heel dichtbij de winkel, dus hebben wij iets niet in huis hebben wij het ook zo gehaald.

Kijkje in de keuken van Foodaholic.nl

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

Ik ben soms best een beetje onhandig in de keuken. Zo was ik van de week een appel aan het schillen voor een appeltaart. Schiet hij uit mijn hand, tegen de muur en zo… Hoppa, in de prullenbak. Ik moet dan zelf vaak best wel lachen als ik zoiets heb.

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Dat is denk ik toch een grote Le Creuset pan. Daar droom ik al jaren van, maar ik vind ze toch iets te prijzig. Misschien wel een goed iets om voor te gaan sparen.

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Ik zou heel graag een mooie leefkeuken willen hebben. Met een groot aanrechtblad, een mooi gasstel, het hoeft niet allemaal super de luxe van mij, maar iets meer ruimte en mooie kastjes en een mooi blad zou toch wel heel fijn zijn! En als ik dan toch nog even mag dromen vind ik een marmerenblad wel heel gaaf!

Ben je trots op je keuken en wil je ook graag met jouw keuken verschijnen in de Great Little Kitchen Tour? Stuur dan een mailtje naar info@greatlittlekitchen.nl en meld je aan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.