Tours

Een kijkje in de keuken van .. Veronique (ohmydish.com)

Hoog tijd voor een nieuw kijkje in iemands keuken. Vandaag nemen we een kijkje in de keuken van Veronique & Marco van ohmydish.com. Veronique is erg trots op haar keuken, die ze helemaal zelf geplaatst en bedacht hebben.

Op ohmydish.com / ohmydish.nl vind je voornamelijk recepten, maar ook blogs met uitleg over bijv. kooktechnieken. De Nederlandse site is pas sinds kort actief, aangezien Veronique per 1 februari een eigen kleinschalig cateringbedrijf is begonnen.

Great Little Kitchen Tour: Een kijkje in de keuken van..

Naam: Veronique (& Marco)
Woonplaats: Beek (Limburg_
Keuken (m2): 20 m2

Omschrijf je keuken

We hebben 2 jaar geleden een 100 jaar oud huis gekocht, dus we hebben gekozen om die stijl te laten zien in ons huis en te combineren met modern. We hebben in onze huizenjacht eigenlijk voornamelijk op de grootte van de keuken gelet, de rest was minder belangrijk. Daarin is functionaliteit het belangrijkste, dus een grote koelkast, 5 pits gasfornuis en een grote oven.

Ik heb de keuken zelf bedacht qua indeling en kleuren, rekening houdend met het gemak ipv enkel schoonheid. Daarin heb ik bewust gekozen voor 3 aparte delen. Een L-vorm met wasbak, vaatwasser, grote oven en fornuis. Een apart deel met koelkast, vriezer en extra combi-oven. Dit is onze patisserie hoek, omdat het ideaal is om te bakken. De 3e hoek is onze koffie hoek.

great little kitchen tour oh my dish

kijkje in de keuken van ohmydish - great little kitchen tour

Deel je de keuken met iemand? Zoja, met wie?

Ja, met mijn vriend Marco. Wij koken veel samen voor onze site. En we hebben 2 hondjes, maar die mogen niet in de keuken als we koken.

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

In de patisserie hoek staan bijna altijd de 3 kitchenaid’s (heel soms 1 in de la). Mixer, foodprocessor en blender. En toevallig op dit moment ook een recent gekochte Serrano ham, dat hebben we nog nooit eerder gehad hoor!

In de koffiehoek staan altijd 2 verschillende koffie apparaten, waterkoker, klein prullebakje en een fruitschaal.In de L-vorm staat altijd een grote houten snijplank, bak met tangen etc, glazen set met olijfolie en balsamico, peper en zout stel, pannenrek, messenblok, keukenrolhouder, klein prullenbakje en een zeeppompje.

kijkje in de keuken van ohmydish

Wat is je favoriete item in de keuken?

Poeh, als ik echt moet kiezen ga ik voor een van mijn koksmessen.

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Elke dag, meerdere keren per dag zelfs, daarom is het zo uitgebreid ingericht. Het is mijn werk, maar dan sinds een maand niet meer in de keuken van het hotel waar ik werkte, maar nu in mijn eigen keuken en die van klanten.

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

Zoals ik al omschreef sta ik meerdere keren per dag in de keuken, dus ik zal maar een linkje plaatsen naar het laatste recept dat ik zojuist online heb gezet is een courgette en ricotta salade. We plaatsen elke dag een recept, dus het wisselt nogal snel.

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

We hebben ontzettend veel weckpotten met kruiden, bloem, suiker etc. Maar ook altijd blikken tomaat, allerlei soorten pasta en een vriezer vol met vlees/vis.

voorraadkast ohmydish

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

Een blunder vond ik zelf dat ik op de eerste dag dat ik bij Kasteel Hattem in Roermond werkte, mezelf had gesneden.

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Ik werk al een dikke 10 jaar in de horeca, dus spaar al jaren allerlei keukenspullen bij elkaar. Dus ik ben aardig voorzien, ik heb zelfs een ijsmachine en onze laatste aankoop was een slowcooker. Als ik dan echt iets moet kiezen, zou ik nog wel een vacumeerapparaat en ‘sous vide bereider’ van bijv Anova kunnen gebruiken want dat is makkelijk voor het vervoeren naar de locatie van de klant. Maar dat is dan puur zakelijk uiteraard 😉

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Die droomkeuken hebben we 1,5 jaar geleden zelf geplaatst en nog niets tegen gekomen dat we anders zouden willen.

Ben je trots op je keuken en wil je ook graag met jouw keuken verschijnen in de Great Little Kitchen Tour? Stuur dan een mailtje naar info@greatlittlekitchen.nl en meld je aan.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Veronique
  6 maart 2016 at 11:50

  He Stephanie,
  Wat leuk! Bedankt voor het leuke artikel!
  Liefs, Veronique

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.