Tours

Een kijkje in de keuken van.. Manon (lactosevrijzijn.nl)

Manon lactosevrijzijn

Alweer tijd voor een nieuw kijkje in de keuken. Dit keer bij Manon in Utrecht. Manon blogt over een lactosevrij leven op haar blog. lactosevrijzijn.nl. Door haar lactose intolerantie kan ze niet anders dan leven zonder lactose.Tips, trucs, recepten, restaurants en haar ervaringen deelt ze op haar blog.

Great Little Kitchen Tour:Een kijkje in de keuken van…

Naam:Manon Kepel​
Woonplaats: Utrecht
Keuken (m2):8

Omschrijf je keuken

Mijn keuken is vrij klein en smal, maar ik heb er alles wat je nodig hebt. Ik woon in een oud pand aan de oude gracht in de binnenstad van Utrecht. Dat het een oud grachtenpand is, zie je dan ook binnen. De muren en de vloer staat scheef , de vloer in de keuken is zwart/wit geblokt.

De keuken is vrij nieuw, basic, maar prima. Ik heb 4 kookpitten, waar ik het meeste op kwijt kan. Als je alleen woont, dan is dat prima te doen. Zolang ik mijn grote wok maar kwijt kan, dan ben ik tevreden.

Verder heb ik ook een open kast in mijn keuken met daarin mijn wijnflessen en wijnglazen, want een wijntje met vriendinnen op zijn tijd is altijd lekker!

Kijkje in de keuken manon lactosevrijzijn

Deel je de keuken met iemand? Zoja, met wie?

Mijn keuken is helemaal voor mijzelf. Ik heb een eigen appartement, dus ik heb het allemaal zelf in hand. Ik ben van mezelf vrij netjes, dus het is meestal wel opgeruimd.

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

Ik probeer zoveel mogelijk op te bergen om het overzichtelijk te houden, maar mijn Olive wood plankjes en olijfolien mogen gezien worden. Helaas heb ik geen afwasmachine, dus het kan voorkomen dat er nog wat schone vaat op het aanrecht staat.

Natuurlijk kan een koffiezetapparaat van Nespresso niet missen. In het weekend drink ik af en toe een cappuccino met soyamelk. Verder drink ik niet veel koffie, maar ik wil graag dat mijn bezoek zich welkom voelt.

Wat is je favoriete item in de keuken?

Mijn favoriete item in mijn keuken is mijn wok. Het is zo makkelijk. Je kan er alles in gooien en het wordt altijd een heerlijk gerecht. Helemaal voor nasi is het top!

Samen met mijn rijstkoker, wat ook een top uitvinding is. Je doet wat rijst in de rijstkoker met wat water, zet het aan en een paar minuten later is het klaar. Je hoef het verder niet in de gaten te houden, waardoor je je kan focussen op het vlees en de groente.

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Ik moet eerlijk bekennen en dat zullen mijn vrienden en vriendinnen beamen, te weinig! Ik ga vaak uiteten. Als je in de binnenstad woont, dan is dat ook wel heel verleidelijk. Het is super inspirerend en genieten om te zien hoe chefkoks een heerlijke creatie op tafel zetten dat lactosevrij is. Ook vind ik het minder leuk om voor mezelf en dus 1 persoon te koken.

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

Ik ben gek op lichte salades. Het laatste dat ik gemaakt heb, is een < a href="http://lactosevrijzijn.nl/lactosevrije-recepten/salade-bulgur-gerookte-kip/" target="_blank">Bulgur salade met gerookte kip.Echt een aanrader! Het is licht en kan je dus makkelijk voor het sporten eten.
Je kan het ook makkelijker bewaren , waardoor je de volgende ook nog kan genieten tijdens de lunch of diner. En erg voedzaam. Bulgur is namelijk vezelrijk, eiwitrijk en bevat langzame koolhydraten. Het zit vol met vitamine B en met name B11 (foliumzuur). Tevens zit het vol met kalium, fosfor (o.a. belangrijk voor de energievoorziening) en magnesium (belangrijk voor de spieren).

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

Bij mij mag Soya of Kokos yoghurt niet ontbreken. Lactosevrij en lekker! Ik ontbijt ermee, lunch ermee en het is makkelijk en licht om even snel voor het hockeyen te nemen. Je kan het heerlijk combineren met verschillende soorten fruit, granen, jam etc.

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

Mijn grootste keukenblunder is dat ik rijst aan heb laten branden. Dat kan echt niet als Indo zijnde. Shame on me! Mijn rijstkoker was kapot, dus ik kookte de rijst een keer met de pan. Ik lette niet op en had mijn focus bij de groente en vlees en toen… Ja aangebrand aan de onderkant. Kan gebeuren… Maar dan wel de laatste keer!

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Een vaatwasser! Zeker weten! Zo lekker als je niet meer aan die afwas hoeft te denken. Je kan meerdere pannen of snijplanken gebruiken. Komt nog wel! In principe met een muziekje aan even 5 minuten knallen en het is weer schoon.

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Altijd lekker om even weg te dromen. Een plattelandskeuken lijkt me geweldig met een kookeiland met 6 pitten, zodat je tijdens het koken lekker kan blijven kletsen met je gasten. Een Quooker mag ook niet missen. Altijd kokend water voor tijdens het koken en thee bij de hand en klaar. Lijkt me heerlijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.