Tours

Een kijkje in de keuken van .. Rik (kookidee.nl)

Vandaag nemen we tijdens de Great Little Kitchen Tour een kijkje in de keuken van Rik van kookidee.nl. Rik omschrijft zijn keuken als “een heerlijk plekje om te kokkerellen.”

Op kookidee.nl, de blog van Rik, vind je makkelijke recepten met vooral verse producten die laten zien dat zelf koken heel lekker maar vooral heel leuk is. Hij combineert hier zijn passie voor koken en fotografie.

Great Little Kitchen Tour: Een kijkje in de keuken van..

Naam: Rik Mulder
Woonplaats: Utrecht
Keuken (m2): 15 m2

Omschrijf je keuken

Mijn keuken is een volledig open keuken die in het verlengde van de woonkamer ligt. De kasten, koelkast en ovens staan zelfs ‘midden’ in de woonkamer. Door het materiaal van de kasten is die overgang trouwens heel subtiel.

De keuken zelf is langwerpig, met witte hoogglans laden en een dik zwart natuurstenen werkblad. Erboven alleen een plank, we hebben er bewust voor gekozen geen kastjes boven het aanrecht te nemen. Ook de afzuiging is mooi weggewerkt. Een heerlijk plekje om te koken.

Great Little Kitchen Tour Kookidee

Kijkje in de keuken Kookidee

Kijkje in de keuken Rik Kookidee.nl

Deel je de keuken met iemand? Zoja, met wie?

Hoewel ik zelf het vaakst in de keuken sta zijn ook mijn vriendin en mijn zoontje van vijf er regelmatig te vinden. Zoonlief vooral om samen met zijn moeder pizza’s of worstenbroodjes te maken of met mij om cupcakes of koekjes te bakken. Mijn vriendin staat in de keuken als ik eens geen zin heb om te koken, al gebeurt dat niet echt vaak.

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

Op dit moment mijn messenblok met keukenmessen, een set snijplanken, een blender, een staafmixer en een bak keukengerei. Ook staat er een Quooker die meerdere malen per dag wordt gebruikt, die is er ook niet echt makkelijk af te halen 😉

Tegenwoordig ook nog eens twee hele kleine lampjes om mijn recepten goed te kunnen fotograferen. Op ministatiefjes, een soort Smurfen fotostudio als je het ziet.

Kijkje in de keuken aanrecht Kookidee

Wat is je favoriete item in de keuken?

Het meest blij ben ik met mijn messenblok, op korte afstand gevolgd door mijn Magimix Patisier. Mijn messen had ik eerst los in de keukenla liggen, niet echt handig en goed voor mijn messen. Nu heb ik ze letterlijk voor het grijpen. Mijn keukenmachine gebruik ik voor alles, van deeg kneden tot hakken en snijden. En mijn oven, zou niet zonder kunnen.

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Iedere dag, en soms zelfs meerdere keren per dag. Op donderdag heb ik de hele dag het huis voor mezelf en ben ik er vaak te vinden. Zondag is eigenlijk een ‘makkelijke dag’ maar toch vind ik het dan leuk om weer wat nieuws te proberen.

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

Op het moment van schrijven is dat een stoofpannetje met rundvlees en bospeen dat ik gisteren heb gemaakt. Heerlijk met pastinaakfrietjes uit de oven. Maar inmiddels zijn er al weer heel wat nieuwe gerechten bereid als het goed is.

stoofpannetje Kookidee

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

Ik heb altijd heel veel kruiden in de keukenkast, van Italiaans tot Chinees. Ook veel soorten oliën, bloem, pakken roomboter, suiker, pitten en zaden. Daar is altijd wel iets mee te maken. En natuurlijk uien in alle soorten en maten en een heleboel knoflook. Er zijn weinig gerechten waar ik dat niet in gebruik.

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

Af en toe mislukt er wel wat, maar dat zijn niet echt blunders. Wel een echte blunder was toen ik een recept probeerde en eetlepels in plaats van theelepels gebruikte. Met suiker misschien niet erg maar dit was met zout, dat gerecht ging dus rechtstreeks de prullenbak in. Precies hetzelfde heb ik ook al eens met bakpoeder gehad… al was dat nog enigszins eetbaar.

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Bovenaan mijn wensenlijst staat een sous-vide apparaat. Lijkt me superleuk om mee te experimenteren en heb er veel enthousiaste verhalen over gelezen. Hij staat in bestelling maar is op dit moment niet leverbaar. Ik wil graag een kleine en wacht vol smart op de Anova Sous Vide Cooker met Wi-fi. Tja…

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Vooral nog groter dan ik nu heb, en dan vooral op het gebied van werkblad. maar eigenlijk ben ik supertevreden met mijn keuken zoals ik die nu heb en is dit de droomkeuken die ik vroeger altijd voor ogen had.

Ben je trots op je keuken en wil je ook graag met jouw keuken verschijnen in de Great Little Kitchen Tour? Stuur dan een mailtje naar info@greatlittlekitchen.nl en meld je aan.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Rik
    10 april 2016 at 16:30

    Hoi Stephanie, bedankt voor het leuke stukje 🙂

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.