Inspiratie

Hands-on: ROK espresso maker

ROK espresso

Mijn dag begint pas goed na een kopje espresso. Voor mij is dit de perfecte start van de dag. Ik kan dan ook echt chagrijnig zijn als er geen koffie meer is. Dit weekend begon onze trouwe espresso machine ineens wat kuren te vertonen. De espresso smaakt niet meer zo lekker als eerst, minder sterk en de koffie wordt ook niet meer zo heet. Het is waarschijnlijk de hoogste tijd voor een nieuwe espresso machine. Tijdens onze zoektocht op internet kwam ik de ROK espresso maker tegen.

Rok espresso maker

De ROK espresso maker is een hands-on espresso machine. Zoals ROK het zelf omschrijft:”The power is in your hands”. Terug naar de basis, espresso zonder elektriciteit puur gemaakt door mankracht. Helemaal zonder gas of elektriciteit kun je niet, je hebt namelijk wel gekookt water nodig.
Je bepaalt zelf de druk voor je ideale kopje espresso. De juiste druk en de keuze voor de koffiebonen bepalen uiteindelijk de smaak van de espresso. Met de ROK in huis wordt je een echte barista. Het is even oefenen voordat je een mooi laagje crema op je espresso krijgt. Tenzij je een natuurtalent bent, dan lukt het misschien al de eerste keer.

ROK espresso in gebruik

De ROK espresso maker heeft een modern design met een body van aluminium. Dankzij de eenvoudige vormgeving past deze espresso maker in elk interieur. De ROK is relatief klein en kan hierdoor ook mee op vakantie of naar kantoor. Zo heb je altijd lekkere espresso!

Espresso wordt onder zeer hoge druk in korte tijd bereid. Bij de ROK mag je hiervoor eerst wel even je mouwen opstropen. 1 of 2 kopjes espresso, cappuccino of een latte, het is allemaal mogelijk dankzij de complete set inclusief splitter en een melkopschuimer. De ROK is verkrijgbaar in aluminium, zwart of rood met chroom of koper met chroom, vanaf โ‚ฌ172,50.

Mijn eerste koffie ervaring

Koffie is echt iets wat je moet leren drinken. Ik weet mijn eerste kop koffie nog goed. Na een slopende eerste week als reisleider met korte nachten en drukke kids snakte ik naar een energie boost en dronk ik voor het eerst koffie. Erg lekker vond ik het niet, het was dan ook een simpele filterkoffie en absoluut niet sterk. Met wat melk en suiker was het uiteindelijk prima te drinken en kon ik in elk geval er weer even tegen aan.
Dankzij de Starbucks raakte ik verslaafd aan koffie. Vanilla Latte, White Moccha, Frappuchino. Ik heb volgens mij bijna het hele Starbucks assortiment wel uitgeprobeerd. Koffie met veel melk en suiker, lekker zoet. Mijn vriend is verantwoordelijk voor mijn voorkeur voor espresso. Bij hem dronk ik namelijk op onze eerste date mijn eerste kopje espresso. Nu kan ik niet meer zonder!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.