Deze vrijdag=visdag staat geheel in het teken van de Zeeuwse mosselen. Dit keer koos ik voor een pittige variant, namelijk Thaise mosselen gegaard in kokosmelk met rode peper en koriander. Lees verder >>
Na een aantal weken zonder vis recept op de vrijdag, is hij er vandaag dan toch weer: Vrijdag=Visdag! Met een perfect comfort food recept: plaattaart met tonijn. Lees verder >>
Ik ben een groot fan van courghetti.
Zeker na het maken van deze courghetti met rivierkreeftjes.
Met mijn net aangeschafte spirelli maakte ik deze heerlijke en gezonde courghetti met kip en pesto.
Pasta met kip en pesto is hier een veel gegeten pastarecept. Vaak ook met courgette erin.
Nu dus een andere variant van courgette, als courghetti en in plaats van pasta of spaghetti.
Ik moet zeggen dat ik dit misschien nog wel lekkerder vind dan met gewone pasta. Het is sowieso gezonder!
Ik had nog geen spirelli en geloof mij met de hand courgette in dunne sliertjes snijden is een helse klus.
Vorig weekend heb ik dan toch eindelijk deze spirelli van GEFU gekocht.
Die moest ik natuurlijk meteen uitproberen.
Ik ben erg blij met de aanschaf van mijn spirelli.
Het maken van de courghetti gaat echt heel makkelijk.
Zo krijg je mooie en lange slierten, die erg dicht in de buurt komen van spaghetti.
Het is ook niet voor niks courgette spaghetti.
Ik ga echt niet meer zelf met de hand de courgette in dunne reepjes snijden.
Wijnadvies van Anne-Wies: Rueda Blume (witte wijn), een “zomerzonnetje” in een glas.
“Een heerlijke wijn om gewoon ‘zomaar’ van te genieten.”
Courghetti met kip en pesto
Ingredients
- 1 courgette
- 300 gram kipfilet
- 250 gram cherrytomaatjes
- 30 gram pijnboompitten
- 40 gram parmezaanse kaas
- 2 handjes vol verse basilicum
- 2-3 eetlepels extra vergine olijfolie
Instructions
Was de courgette en verwijder het uiteinde.
Maak met behulp van een spirelli de courgette slierten. Je duwt de courgette al draaiend in zijn geheel door de spirelli heen. Zo krijg je snel mooie lange courgette spaghetti.
Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet gaar.
Verwijder de kroontjes en halveer de cherrytomaatjes.
Maak ondertussen zelf de pesto. Meng in een keukenmachine de blaadjes verse basilicum, een groot deel (20 gram ongeveer) van de pijnboompitjes, olijfolie en parmezaanse kaas door elkaar.
Verhit ook wat olijfolie in een wok en bak hierin kort de courghetti op laag vuur.
Voeg de pesto en kipfilet toe aan de courghetti en meng alles voorzichtig door elkaar, zodat de pesto wordt opgenomen door de courgette.
Rooster in een hete koekenpan zonder olie de resterende pijnboompitjes.
Verdeel de courghetti en kip over de borden en verdeel de cherrytomaatjes en pijnboompitjes erover.
Met deze nachos ovenschotel met gehakt maken we een uitstapje naar de Mexicaanse keuken. Een kleurrijk en feestelijk gerecht om te zien. Lekker spicy ook met een hele rode peper erin verwerkt. Er mag stiekem nog wel wat meer kaas bij. Maar ook zo al onweerstaanbaar lekker! Lees verder >>
Deze maand deed ik weer mee aan de Foodblogswap en mocht ik een recept koken van de blog koekiesenzo.nl. Veel lekkere tussendoortjes en koekjes op de recepten. Niet heel logisch dat ik er dan uiteindelijk voor kies om mijn eigen draai te geven aan de courgette muffins met chocolade. In plaats van zoete muffins met chocolade maakte ik er hartige courgette muffins met feta van… Lees verder >>
Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze salade met aardpeer maakte. Het recept was even blijven liggen, maar deel ik toch graag hier op m’n blog. Het is namelijk een bijzondere salade met een vergeten groente, de aardpeer. Lees verder >>
Dit recept voor geroosterde spruitjes ontdekte ik bij 24kitchen. Ik had er zelf nog niet eerder aan gedacht om spruitjes in de oven te bereiden. De spruitjes worden eerst kort gebakken, daarna besprenkeld met balsamico azijn en vervolgens geroosterd in de oven. Lees verder >>
De laatste tijd eten we steeds vaker ‘s avonds een maaltijdsalade. Vooral na het sporten of een drukke werkdag is het fijn om snel te kunnen eten en geen uren in de keuken te staan. Zo’n avond vraagt gewoon om een lekkere en simpele salade, zoals deze spinaziesalade met blauwe kaas en peer. Lees verder >>
In januari was ik helemaal vergeten om me in te schrijven voor de maandelijkse Foodblogswap. Hierdoor was ik dus helaas te laat. Na een maandje overslaan doe ik deze maand wel weer mee en mocht ik een recept kiezen van de blog van Martine: duizenden1dag.nl.
Na veel baksels, soep en pasta vond ik dat het nu tijd was voor iets anders. Ik maakte zoete aardappel courgettekoekjes gebaseerd op dit originele recept voor aardappel-courgettekoekjes, maar dan moet zoete aardappel. Lees verder >>
In dit vrijdag=visdag recept zit de vis stiekem een beetje verstopt. Je kunt de ansjovisfilets niet direct ontdekken, in elk geval niet op de foto. Qua smaak levert de ansjovis echter een belangrijke bijdrage aan dit pasta recept. De ansjovisfilets zijn absoluut de smaakmaker. Het resultaat is een heerlijke pasta met broccoli en ansjovis. Lees verder >>