Zijn ze niet enorm schattig? Speciaal voor de Sint maakte ik deze mijter pannenkoeken. Het zijn eigenlijk gewoon pannenkoeken, maar dan wel in de vorm van de mijter van Sinterklaas. Lees verder >>
We blijven voorlopig nog even in de Sinterklaas sferen. Deze gehele week staat volledig in het teken van Sinterklaas en daarbij horen natuurlijk lekkere recepten. Zoals bijvoorbeeld deze verrukkelijke speculaascake met appel. Geen traditioneel Sinterklaas recept zoals taai taai en pepernoten, maar wel een lekkere cake met speculaas. Lees verder >>
Ik ben gek op pepernoten. Wanneer ik eenmaal een handjevol op heb kan ik niet meer stoppen met eten. Pepernoten zijn echt verslavend! Lees verder >>
Een heerlijke salade met winterpostelein. Dat past wat mij betreft heel goed bij het huidige weer. Met 16 graden is het nog geen winter, maar de winterse groenten komen wel zo langzamerhand in de schappen. Dit geldt ook voor de winterpostelein. Lees verder >>
Het is alweer even geleden, maar eindelijk is de Vrijdag=Visdag weer terug! Met een wel heel speciaal visrecept dit keer. Geen standaard taco’s gevuld met gehakt, maar Mexicaanse vistaco’s. Lees verder >>
Ook deze maand deed ik weer trouw mee aan de Foodblogswap en mocht ik een recept koken van theanswerisfood.com. Na een reeks van geslaagde bakrecepten koos ik dit keer voor soep. Op de blog van Maaike zag ik verschillende soeprecepten staan. Een aantal bekende recepten, zoals bijvoorbeeld courgettesoep, paddenstoelensoep en aspergesoep. Maar ik werd eigenlijk vooral nieuwsgierig naar de kruidige maïssoep. Lees verder >>
Op zoek naar een gezonde snack kwam ik op de blog van Laura’s Bakery dit recept tegen voor havermoutkoekjes met banaan en cranberries. Die zagen er wel erg onweerstaanbaar uit. Ik had alleen geen cranberries meer in huis, maar wel rozijnen. Zo maakte ik deze suikevrije havermoutkoekjes met rozijnen. Lees verder >>
Deze maand ben ik net op het nippertje met de Foodblogswap. Dit keer mocht ik een recept koken van de blog ohladebake.blogspot.be. Een blog boordevol bakrecepten, van taarten tot brood en cake. Hoog tijd dus voor een nieuw baksel! Lees verder >>
Zelfgemaakte champignonsoep is toch stiekem wel veel lekkerder dan kant-en-klare soep. Dat wist ik natuurlijk al lang, want ik maak steeds vaker zelf soep. Op mijn blog vind je hiervan het bewijs. Van avocadosoep tot romige pompoensoep.
Champignonsoep had ik nog niet eerder zelf gemaakt. Tot ik vandaag met dit soeprecept aan de slag ging. Het resultaat is een lekkere en simpele soep. Lees verder >>
Quiche met broccoli is mij erg goed bevallen na deze heerlijke quiche met broccoli en zalm. Een goede reden dus om opnieuw een quiche te maken met broccoli als hoofdingrediënt. Dit keer in combinatie met spekjes en cashewnoten. Lees verder >>