Het is weekend! Bij ons betekent dat meestal lekker lang uitslapen en daarna samen uitgebreid ontbijten. Met croissants, een eitje, sapje of pannenkoeken. Pannenkoeken zijn stiekem toch wel favoriet bij ons. Lees verder >>
Zin in soep? Er gaat niets boven een heerlijk, warme kop soep. Het allerlekkerste is wanneer je de soep zelf gemaakt heb. Ik ben zelf gek op soep. Het is snel, simpel en ideaal om restjes groente in te verwerken.
Inmiddels staan er al verschillende lekkere soepen op mijn blog. Vandaag deel ik mijn 3 favoriete homemade groentesoepen. Lees verder>>
Passend binnen de huidige hype voor gezond eten kreeg ik afgelopen kerst een healthy kerstpakket van mijn werk. Met hierin o.a. het boek Powerfood van Rens Kroes, een courgette plant om zelf te kweken en een maaltijdkit voor Caesar salade. Lees verder >>
Voor deze Foodblogswap mocht ik koken van de blog princessandthechickpea.nl . Een healthy lifestyle blog van voedingsdeskundige Vera. Het allereerste wat me opviel was het WordPress theme. Toevallig exact hetzelfde theme dat ik ook heb gekozen voor mijn blog. Lees verder >>
Deze Indiase Viscurry is ontstaan na het kijken van een aflevering van Street Food, waarin Ishai Golan op zoek gaat naar het beste street food in Mumbai. Lees verder>>
In het weekend bak ik graag pannenkoeken.
De geur van warme pannenkoeken in de keuken betekent voor mij een goede start van het weekend.
Op mijn pak havermout stond een recept voor havermoutpannenkoeken.
Dat moest ik natuurlijk direct uitproberen. Lees verder >>
Ik blijf een beetje in de oosterse sferen. Na het etentje bij Taj Mahal maakte ik deze klassieke Thaise soep Tom Kha Kai. Een licht romige soep met een mengeling van smaken: zoet, zuur en pittig. Lees verder >>
Nog net op de valreep mijn Foodblogswap recept van deze maand. Januari was een vrij drukke maand en afgelopen week was ik ook niet helemaal fit. Daarom heb ik gekozen voor een simpel recept van de blog shelikesbento.blogspot.nl. Namelijk een couscous salade, wat ook een geschikte bento is. Ik had eigenlijk nog nooit van een bento gehoord en was best nieuwsgierig. Lees verder >>
Vanavond liep ik in de supermarkt en mijn oog viel op een recept van gebakken gnocchi. Ik wist al dat we gebakken spruitjes met spekjes en champignons zouden gaan eten. De toevoeging van gnocchi had ik hierbij zelf niet zo snel bedacht. Ik ben normaal ook niet zo’n fan van de recepten van Allerhande, qua smaak vind ik het vaak toch tegenvallen. Gnocchi stond nog op mijn bucketlist om een keer te maken en uit te proberen. Deze kans kon ik dus niet laten schieten! Lees verder >>
Mosselen in januari.. Ja dat kan! Bij mosselen denk ik zelf ook automatisch aan de zomer. Lekker mosselen eten op het terras met een glaasje witte wijn en frietjes erbij. Ik was dan ook verbaasd toen er mosselen in ons wekelijkse boodschappenpakket zaten. Lees verder >>