Hartige taart, quiche of plaattaart. Er zijn verschillende benamingen voor quiche. De oorsprong van de hartige taart ligt in de Franse streek Lorraine. De welbekende Quiche Lorraine met spekjes, room en kaas is dan ook hier ontstaan. Met quiche kun je eindeloos variëren. Lees verder >>
Deze quiche met witlof en spekjes is een variant op de klassieke quiche lorraine. De basis van de quiche is gelijk aan de quiche lorraine. Met als extra toevoeging witlof en stukjes aardappel. Een verrassende combinatie dankzij de toevoeging van witlof. Lees verder >>
Wat doe je met een overdosis aan prei? Maak deze supersnelle preisoep met kruidenkaas! Je hebt voor deze overheerlijke homemade soep maar een paar ingrediënten nodig: prei, ui, bouillon en kruidenkaas. Ideaal voor op een drukke doordeweekse avond of een luie zondag. Lees verder >>
Onze voorraadkast zit inmiddels helemaal vol met uien. Een mooie gelegenheid om hiermee een uientaart te maken. Dit stond stiekem al langer op mijn wensenlijst om een keer uit te proberen! Lees verder >>
Wat gaat de tijd toch snel! Het is alweer 31 december, de laatste dag van 2014. Tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. Het jaar waarin ik besloot om bewuster te gaan eten: minder vlees en meer vers en biologisch. Lees verder >>
Nog net op de valreep van 2014, mijn recept van de Foodblogswap in december. Deze maand mocht ik een recept koken van de blog Lavinia Cooks. Aangezien het echt winterweer is en een lekkere soep daarbij hoort besloot ik om 1 van de heerlijke soepen te kiezen uit haar blog 3x homemade soep Lees verder >>
Het is het einde van de maand en dus weer tijd voor de Foodblogswap. Deze maand mocht ik iets koken van BeeJee Kookt. Na wat research op haar blog blijken we best veel gemeen te hebben. We proberen allebei om zoveel mogelijk biologisch en zonder pakjes en zakjes te koken. Een goede match dus!
Ik besloot dit keer eens helemaal uit mijn comfort zone te stappen en een geheel nieuw recept te kiezen, namelijk: Bloemkoolpizza Lees verder >>
I love chocolate!! Het mag dan misschien een fabeltje zijn, maar ik word echt oprecht gelukkig van chocolade. Volgens mij ben ik daarin vast niet de enige vrouw. Of is het misschien gewoon een feit? Het bakken en eten van deze heerlijke brownie heeft mij in elk geval opgevrolijkt. Lees verder >>
Fishonfriday!! Het is weer vrijdag en dus tijd voor een nieuw vis recept. Dit keer met gerookte makreel. Ik ben echt gek op gerookte makreel. Lekker op brood of op toastjes of om gewoon zo te eten. In een hoofdgerecht heb ik eigenlijk nog nooit gerookte makreel gebruikt, tot vandaag. Lees verder >>
Ik ben gek op quiche en maak regelmatig een lekkere quiche met bladerdeeg. Op mijn blog staat tot nu toe eigenlijk pas 1 quiche recept met bietenbladeren en ricotta. Hoog tijd voor een nieuw quiche recept dus. Ik maakte afgelopen week deze heerlijke quiche met champignons. Lees verder >>