Deze couscous salade is een van mijn favorieten. Ik ben namelijk dol op couscous. Het is een goede basis voor salades, maar ook lekker met gehakt, lamsworstjes of in een gevulde paprika.
Een ander groot voordeel van couscous is dat het snel klaar is. Een uitkomst wanneer je weinig tijd hebt of geen zin hebt om lang in de keuken te staan. In onze kast staat eigenlijk altijd wel een pak couscous.
Deze zomerse couscous salade is erg geschikt voor een picknick in het park of voor bij de barbecue. Lees verder >>
Pasta met kip en pesto, dat eten we hier regelmatig. Simpel, maar lekker. Dit keer besloot ik eens af te wijken van het standaard recept en maakte ik deze pittige variant met rode peper. Erg verrassende combinatie, het was boven verwachting lekker! Misschien dat deze nieuwe variant voortaan zelfs wel de nieuwe standaard wordt. Lees verder >>
Vandaag staat er een bloemkool curry met kikkererwten op het menu.
Een eenvoudige vegetarische curry met als belangrijkste ingredienten bloemkool en kikkererwten.
De Hollandse bloemkool en een Indiase curry blijken erg goed samen te gaan! Lees verder >>
Een verrassend gerecht met asperges, waar je waarschijnlijk net als ik niet zo snel aan zou denken: Ravioli gevuld met ricotta en spinazie met pesto en witte asperges.
Opnieuw verblijd met asperges was ik dit keer op zoek naar een ander recept dan het klassieke recept met ham, ei en botersaus. Zo kwam ik terecht op de site www.aspergerecepten.nl. Een site boordevol recepten voor witte en groene asperges. Hier vond ik mijn inspiratie voor dit recept. Lees verder >>
De lekkerste nasi maak je zonder pakjes. Zelf nasi maken is eigenlijk heel eenvoudig en bovendien veel lekkerder. Iedereen kan het! Lees verder >>
Dit heerlijke cakerecept komt uit Hét Bakboek van delicious. Ik heb dit geweldige bakboek cadeau gekregen van mijn vriend en dit is het eerste recept wat ik probeerde. In plaats van kleine perenpotcakejes heb ik een grote cake gemaakt. Hij was binnen no time op! Lees verder >>
Een snelle, maar rijk gevulde pasta. Geschikt voor dagen wanneer je niet al te veel tijd hebt om te koken.
Maar geen standaard pasta op tafel wil zetten.
Deze pasta bevat cherrytomaten, reepjes serranoham, rucola, pijnboompitten en pesto.
Het allerbeste: deze pasta is binnen 20 minuten klaar! Lees verder >>
Lasagne, dat was alweer even geleden. Nu met een lang weekend vrij had ik alle tijd om uitgebreid te kokkerellen. Het resultaat is deze ovenheerlijke lasagne met zelfgemaakte tomatensaus, gehakt en aubergine. Lees verder >>
Ik ben dol op hartige taart, vooral met een knapperige bodem van bladerdeeg. Vanavond probeerde ik een voor mij nieuwe variant uit met broccoli, tomaat en mozzarella. Het recept is geïnspireerd op de Makkelijke Maaltijd Broccolitaart van Uit Pauline’s Keuken. Ik had nog verse tomaten, dus heb voor mijn broccolitaart tomaten gebruikt ipv cherrytomaten. Lees verder >>
Deze healthy coleslaw is erg lekker voor bij de barbecue. In plaats van mayonaise heb ik crème fraîche gebruikt, daardoor is deze frisse salade ook nog eens gezond. Binnen een handomdraai staat deze salade op tafel! Lees verder >>