Pasta/ Recepten

Pasta met cherrytomaten, serranoham en pesto

Pasta met cherrytomaten, pesto en parmaham

Een snelle, maar rijk gevulde pasta.  Geschikt voor dagen wanneer je niet al te veel tijd hebt om te koken.
Maar geen standaard pasta op tafel wil zetten.
Deze pasta bevat cherrytomaten, reepjes serranoham, rucola, pijnboompitten en pesto.
Het allerbeste: deze pasta is binnen 20 minuten klaar!

Ik heb deze keer gekozen voor volkoren fusili.
Deze pastasoort heeft een stevige bijt en past in mijn ogen goed bij dit recept.
Voor de meeste pasta recepten kies ik overigens voor volkoren pasta.
Dat is altijd een betere keuze voor de vezels.

Meestal maak ik zelf mijn pesto.
Dit keer heb ik stiekem gesmokkeld en pesto uit een potje gebruikt.
Mijn basilicum plant had niet genoeg blaadjes over om hier voldoende pesto van te maken.
Het maakt het recept wel net een stukje sneller.
Mocht je wel voldoende tijd hebben dan zou ik toch zelf pesto maken.

Pasta met cherrytomaten, serranoham en pesto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...
Serves: 2
Prep Time: 10 Cooking Time: 15

Een snelle, maar rijkgevulde pasta

Ingredients

  • 200 gram pasta
  • 40 gram rucola
  • 250 gram cherrytomaten
  • 80 gram serranoham
  • 1 a 2 eetlepels pesto
  • 20 gram pijnboompitten
  • 100 gram crème fraîche
  • peper
  • zout
  • oregano

Instructions

1

Zet een pan met water op het vuur en breng de pasta aan de kook.

2

Kook de pasta beetgaar in ongeveer 7 minuten (afhankelijk van de soort pasta).

3

Snijd de cherrytomaten in plakjes en snijd of scheur reepjes van de plakjes serranoham.

4

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en verwarm hierin de cherrytomaten en reepjes serranoham.

5

Voeg een beetje peper, zout en wat oregano toe. Dit alles zorgt uiteindelijk voor extra smaak.

6

Rooster de pijnboompitten in een pan. Deze gaan straks als garnering over de pasta.

7

Voeg de crème fraîche toe bij de cherrytomaten en serranoham en roer alles goed door. Doe naar smaak 1 a 2 eetlepels pesto bij de crème fraîche en roer alles goed door tot een saus.

8

Giet de pasta af. Schenk een scheutje olijfolie over de pasta en roer de pasta dan door de saus met serranoham, cherrytomaten en pesto.

9

Schep de pasta op het bord, strooi de geroosterde pijnboompitten over de pasta en verdeel de rucola over het bord.

10

Tip: Eventueel kun je nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas over de pasta strooien om het er helemaal uit te laten zien als een feestje. Buon Appetito!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.