Events/ Uit eten

Food events in Breda

Food Events Breda

Zoals jullie allemaal weten woon ik in Breda. Ik zie de afgelopen weken ineens allemaal nieuwe food events in Breda voorbij komen op Facebook voor de komende maanden. Goed nieuws voor alle foodies, die net als ik uit Breda of omgeving komen!

Het lijkt er op dat de food trucks het bourgondische zuiden inmiddels ook hebben gevonden. Kom maar op met die zon, er is namelijk bijna elk weekend wel iets culinairs te beleven. Hieronder een overzicht met de leukste food events in Breda.

Werelds Breda Internationaal Wijnproeffestival – 5 juni

Op zondag 5 juni maak je op de Grote Markt kennis met een diverse wijnen uit de gehele wereld. Alle ondernemers aan de Grote Markt pakken flink uit tijdens het Internationaal Wijnproeffestival. Je kunt deze dag maarliefst 42 verschillende druivensoorten van 13 verschillende landen en maar liefst 50 verschillende wijnhuizen proeven. Kortom een goede gelegenheid om lekker wijn te gaan proeven.

Pannen op het dak – 10 t/m 19 juni

Pannen op t Dak Breda

Dit event verdient een bijzondere vermelding. Het eerste rooftop festival van Breda is namelijk een feit: Pannen op ‘t dak. 10 dagen lang kun je op het dak van de Concordia garage genieten van food, muziek, dans, film en ander vermaak. Van tango tot een filmhuis, het programma is zeer divers.

Op het dak verreist een heus pop-up restaurant waarin chefkok Ralph Geerts (Ravanello) en brigade elke dag een lunch- en dinermenu zullen bereiden. Het is eten wat de pot schaft, het menu wordt elke dag gedeeld op Facebook maar je kunt je natuurlijk ook laten verrassen. De koks zelf staan ook dagelijks voor een verrassing. Zij koken namelijk met de oogst van die dag, verzameld tijdens een rondje bij lokale boeren. Reserveren is aan te raden om zeker te zijn van een plekje!

Eten op rolletjes – 24 t/m 26 juni

Eten op rolletjes Breda

In het laatste weekend van juni strijkt het rondreizende food truck festival Eten op rolletjes neer in Breda. Op het Kasteelplein kun je het hele weekend genieten in dit openluchtrestaurant. Keukens op wielen, live muziek en theater. Dit alles alleen op de mooiste plekken van Nederland en dit jaar behoort Bourgondisch Breda ook tot de steden. Bij mij staat dit festival sowieso al in mijn agenda!

Spullen & Smullen markt – 26 juni

Spullen & Spullen Markt Breda

De Spullen & Smullen markt is een markt voor levensgenieters. Op zondag 26 juni is een nieuwe editie van deze gezellige lifestyle markt in het Chasse Park. Marktkraampjes met vintage, hippe, biologische en duurzame spullen met uiteraard een gezellige bar, mobiele eetkramen en o.a. live muziek.

Craft Fest – 2 juli

Craft Fest Breda

Craft Fest is een nieuw festival in Breda, geheel in het teken van bier, wijn, food en muziek. De eerste namen van de food en drank line-up zijn inmiddels bekend. O.a. Bliksem Brouwerij, Van Gogh VODK en Hupsatรฉ zijn 2 juli van de partij.

Tijdens Craft fest worden er ook tastings gegeven. Zo kun je bijvoorbeeld gaan proeven wat het verschil is tussen potcheen, moonshine en moderne whiskey. Wil je een tasting bijwonen dan moet je snel zijn, er zijn nog maar een beperkt aantal kaarten! Craft Fest is in Sound Dog (Oudebaan 8). Tickets vanaf 10 euro (exclusief tasting).

Bumperkluiven – 22 t/m 24 juli

Bumperkluiven Breda

Eet je zelf een ongeluk tijdens Bumperkluiven. Een nieuw culinair festival met food trucks in het van Sonsbeeckpark in Breda. Je kunt een divers aanbod aan food trucks verwachten in combinatie met live muziek, theater en entertainment voor de kids. Alleen al vanwege de originele naam zal ik zelf zeker een kijkje gaan nemen!

Brewda – Breda’s Bierfestival – 3 en 4 september/strong>

In Electron zal opnieuw een prachtig bierfestival worden neergezet, dit jaar niet 1 maar 2 dagen lang. Verschillende top brouwerijen uit binnen- en buitenland schenken tijdens Brewda hun bieren. Natuurlijk zijn er ook foodtrucks aanwezig met lekkere hapjes voor bij het bierproeven.

Nog meer food events? De leukste food events in 2016 vind je in de food events kalender!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Arieta
  2 juni 2016 at 15:13

  Leuk zo’n overzichtje! Ik was me er niet van bewust dat je in Breda woonde

  • Reply
   Great Little Kitchen
   2 juni 2016 at 18:55

   Ik woon dus in Breda ๐Ÿ™‚ Waar woon jij eigenlijk?

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.