Hotspots/ Uit eten

Hotspot: De Meesterproef – Nijmegen

De Meestproef in Nijmegen

Precies twee weken geleden bezocht ik samen met mijn vriend een bijzondere hotspot in Nijmegen:
De Meesterproef. De Meesterproef is één van de restaurants in het Honigcomplex aan de Waal.

In het pand waar eerst de bekende Honig soepen en pasta’s werden gemaakt staat alles nu vooral in het teken van ambacht. De naam Meesterproef verwijst naar de test die ambachtslieden in de Middeleeuwen af moesten leggen om te laten zien dat ze hun ambacht onder controle hadden.

Pand Meesterproef Nijmegen

Honig complex Meesterproef

Bij de Meesterproef proef je de passie voor het ambacht in de gerechten met daarin een hoofdrol voor lokale en ambachtelijke producten. Het is bovendien gelukt om een huiselijke en warme sfeer te creëren binnen een industriële setting. De oude fabriekshal is enorm groot. Dit merk je vooral wanneer je een bezoekje brengt aan het toilet op de gang. Kies als het kan een tafeltje aan het raam. Hier heb je een prachtig uitzicht op de Waal, waar de binnenvaartschepen met moeite tegen de stroming in aan je voorbij varen.

Interieur Meesterproef Nijmegen

Uitzicht op de Waal Meesterproef

Sinds kort is er naast de reguliere kaart ook een 3 gangen ‘Healthy Menu”. Dit menu staat geheel in het teken van een gezonde maaltijd gebaseerd op pure smaken, zonder toegevoegde suikers en zout. Voor ons de reden om eens een bezoekje te brengen aan de Meesterproef en ons te laten verrassen.

Na een biertje gebrouwen door de buren kwam het voorgerecht. Een toepasselijke keuze voor de herfst: een romige pompoensoep met bieslook en pompoenpitten.

Pompoensoep Meesterproef

Ik moest even googlen wat ik nou precies kon verwachten bij mijn hoofdgerecht: een ‘meatza’ van scharrelkip. Op basis hiervan dacht ik een pizzabodem te krijgen van vlees, in dit geval scharrelkip. Ik kreeg daarentegen een soort hartige taart bestaande uit een mix van scharrelkip, kikkererwten en avocado met daarin stukjes geroosterde paprika, courgette en aubergine. Het smaakte goed, maar was wel redelijk machtig.

Meatza Scharrelkip Meesterproef

Mijn vriend had een sliptong in papillote bereid met venkel, courgette, bosui,dille en witte wijn. Naar proporties was dit een veel lichtere maaltijd. Gelukkig had hij daardoor nog wel wat ruimte over voor een deel van mijn meatza.

Hangop taartje Meesterproef

Het dessert was een mooie afsluiter van een gezonde maaltijd in een bijzondere setting. Geen standaard hangop dessert, zoals ik eigenlijke verwachtte. Maar een taartje van hangop met een cookie-dough bodem van cashew dadels en chocolade, geserveerd met mint. Erg lekker!

De Meesterproef heeft ons beide aangenaam verrast, niet alleen qua locatie, maar ook zeker qua menu.
Ben je ook nieuwsgierig geworden naar het Healthy Menu? Dit wordt geserveerd van maandag t/m woensdag en kost slechts €19,95 p.p.

De Meesterproef, Waalbandijk 14, Nijmegen – ma t/m zo 12.00 – 24.00 – www.demeesterproefnijmegen.nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.