Hotspots/ Uit eten

Hotspot: Holy Smoke

Holy Smoke Rotterdam

Grillen is hot! Dat moeten horecamannen Ron Sterk en Cornel Wink ook gedacht hebben toen ze het concept van Holy Smoke bedachten. Gisteren was ik aanwezig bij de pre-opening van Holy Smoke, een nieuwe grillbar aan de West-Kruiskade in Rotterdam.

Een opvallende locatiekeuze voor dit hippe grillrestaurant. Zo’n tent verwacht je hier niet direct. Ik moet toegeven dat ik eigenlijk nooit op de West-Kruiskade kom tijdens een bezoekje aan Rotterdam. De komst van Holy Smoke is echter een goede reden om hier eens een kijkje te gaan nemen. Gisteren was het in elk geval al gezellig druk bij de opening.

Holy-Smoke-Opening

De naam Holy Smoke verwijst niet alleen naar de grill. Vroeger zat er in het pand een sigarenzaak en voor de deur rijdt de tram richting Holy. Een leuke verwijzing naar het verleden en heden.

Tijdens de opening gisteren maakte ik alvast kennis met de menukaart. Er werden diverse hapjes geserveerd, uiteraard allemaal van de Amerikaanse grill. O.a. malse gemarineerde ribs, porc belly, steak en buffalo wings kwamen voorbij. Letterlijk om je handen bij af te likken. Dat smaakt in elk geval naar meer.

Holy Smoke ribs

Alle gerechten bij Holy Smoke komen van de grill. Vanaf 11 uur ‘s ochtends kun je hier al terecht voor pork ribs of een steak sandwich. Er is geen onderscheid tussen lunch en diner, de gehele dag kun je alle gerechten van de kaart bestellen. Nou ik weet al wat ik kies als ik hier binnenkort terug kom samen met mijn vriend: côte de boeuf. Dat is in mijn ogen toch wel het ultieme stuk vlees van de grill.

Ook aan de vegetariër is gedacht, al was het gisteren vooral een feest voor de vleesliefhebber. Voor de visliefhebber staan er o.a. tonijn steak en kreeft op het menu. Ook niet verkeerd.

Holy Smoke

Nog een primeur: Holy Smoke schenkt als enige horecagelegenheid aan het Tiendplein alcohol. Vooral met dit heerlijke zomerweer is het ultiem genieten op het grote terras. Een perfecte borrellocatie voor na het werk om met vrienden of collega’s bijvoorbeeld een shared platter te delen. Er zijn bovendien plannen om het terras te overdekken en te verwarmen voor de herfst, zodat je ook met 15 graden kunt genieten van alle grill specialiteiten. Op nog geen 5 minuten van het Centraal Station is deze nieuwe grill hotspot zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Holy Smoke, Tiendplein 1 Rotterdam – dagelijks open vanaf 10.30u – www.holysmoke.nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.