Recepten/ Vis

Mexicaanse vistaco’s

Mexicaanse vistaco's

Het is alweer even geleden, maar eindelijk is de Vrijdag=Visdag weer terug! Met een wel heel speciaal visrecept dit keer. Geen standaard taco’s gevuld met gehakt, maar Mexicaanse vistaco’s.

Dit recept doet me terugdenken aan ons avontuur in Guatemala en Belize, inmiddels alweer bijna 2 jaar geleden. Daar aten we heerlijke vistaco’s op Caye Caulker, een klein reggae eiland in de Caribische zee voor de kust van Belize.

Deze vistaco’s zijn niet gemaakt met tacoschelpen, maar met kleine tortillas. De tortillas zijn gebakken op de grill, zodat ze lekker knapperig zijn. Dubbelgevouwen heb je zo toch het idee van een taco. Het breekt ook iets minder snel dan een tacoschelp. Nog een groot voordeel van het gebruiken van tortillas. Bij mij breekt mijn tacoschelp namelijk altijd in mijn hand na 1 of 2 happen.

Mexicaanse vistaco's

Bereidingswijze

Snijd de schelvisfilet in lange repen.
Meng in een schaal de bloem, het paprikapoeder, limoenrasp en peper en zout.
Haal de visfilets door het bloemmengsel en schud het teveel aan bloem af.
Meng voor de saus in een keukenmixer de avocado en tomatenblokjes met een scheutje limoensap, een teentje knoflook, chilipoeder, peper en zout.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de visrepen tot ze rondom mooi bruin zijn.
Verwarm ondertussen een grillpan en grill hierin de tortillas aan beide kanten tot ze goed knapperig zijn.
Beleg de taco met wat blaadjes ijsbergsla en rode ui partjes. Leg hier bovenop de visreepjes en verdeel de saus over de vis en voeg tot slot nog wat cherrytomaatjes toe.
Vouw de vistaco voorzichtig dicht en het smullen kan beginnen.

IngrediΓ«nten

    voor 2 personen
    Mexicaanse vistaco's

  • 2 tortillas
  • 250 gram schelvisfilet
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • 1 rode uit
  • handjevol cherrytomaten
  • ijsbergsla
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • peper en zout

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Foodblogswap: Mexicaanse Vis taco's met zalm - Taste our Joy!
    6 januari 2018 at 08:04

    […] haarzelf en andere bloggers. Erg leuk om te lezen en te zien! Voor de foodblogswap koos ik voor de Mexicaanse Vistaco’s. Een heerlijk fijn, makkelijk en gezond gerechtje! En ideaal, want veel van de ingrediΓ«nten liggen […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.