Recepten/ Vis

Nasi met gerookte makreel

Nasi met makreel

Fishonfriday!! Het is weer vrijdag en dus tijd voor een nieuw vis recept. Dit keer met gerookte makreel. Ik ben echt gek op gerookte makreel. Lekker op brood of op toastjes of om gewoon zo te eten. In een hoofdgerecht heb ik eigenlijk nog nooit gerookte makreel gebruikt, tot vandaag.

Na wat zoeken vond ik een aantal recepten van rijst met makreel. Dat leek me wel een goede combinatie en zo kwam ik uiteindelijk uit bij deze nasi met paksoi,rode ui en geraspte kokos. De makreel geeft een bijzondere twist aan deze nasi. Mijn vriend en ik waren allebei aangenaam verrast en zullen dit gerecht zeker nog vaker maken!

Bereidingswijze

Breng water aan de kook en kook hierin de rijst.
Snijd de gerookte makreel in kleine stukjes.
Was de paksoi en snijd de paksoi in repen.
Snipper de rode ui.
Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de rode ui kort aan.
Voeg de paksoi toe en roerbak samen met de ui en 1 a 2 theelepels sambal. Met 2 theelepels sambal wordt het een lekker pittige nasi.
Voeg de geraspte kokos toe en wok dit nog 1 a 2 minuten mee.
Voeg een theelepel nasi kruiden toe en een eetlepel ketjap en wok dit een aantal minuten mee.
Schep de rijst erbij en voeg tot slot ook de stukjes makreel toe.
Roerbak alles gezamenlijk nog ongeveer 4 minuten.
Serveer de nasi met kroepoek.

IngrediΓ«nten

Nasi met makreel

    Voor 2-3 personen

  • 1 gerookte makreel
  • 200 gram zilvervliesrijst of witte rijst
  • 1 paksoi
  • 1 rode ui
  • 1 a 2 eetlepels geraspte kokos
  • nasi kruiden
  • sambal oelek
  • ketjap
  • olijfolie

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.