DIY

DIY: Fles lamp zelf maken

diy fles lampen

In ons wekelijke boodschappenpakket komt de melk of yoghurt tegenwoordig in leuke ronde melkflessen met deksel. Ik heb een aantal melkflessen bewaard om hiervan zelf een fles lamp te maken. Deze diy fles lamp is geïnspireerd op de bekende mason jar lampen.

In plaats van een mason jar heb ik gebruik gemaakt van een melkfles. Mijn melkfles is net groot en breed genoeg. Er moet namelijk wel genoeg ruimte zijn voor de lamp.

Naast een melkfles of andere grote glazen pot heb je voor het maken van deze fles lamp nodig: strijkijzersnoer, kooldraadlamp, een lampfitting, een trekontlaster, een schakelaar en een stekker. Qua gereedschap heb je voldoende aan een hamer en spijker. Voor het bevestigen van de lamp aan de muur heb je ook een boormachine nodig.

Deze fles lampen hangen nu gezellig samen bij ons in de slaapkamer. In de keuken zouden deze lampen ook perfect passen, bijvoorbeeld boven het aanrecht of een bartafel. Ik heb nog een aantal flessen bewaard, dus wie weet maak ik binnenkort nog wel meer leuke fleslampen.

Zo maak je zelf deze fles lamp

In het deksel van de melkfles moet een gat komen waar de fitting van de lamp doorheen past. Gebruik de fitting als mal en teken de grootte af op het deksel. Sla met een hamer en spijker gaatjes in het deksel. Maak hierbij een rondje en zorg voor minieme afstand tussen de gaatjes. Sla met een hamerslag het rondje helemaal los.

fles lamp diy stap 1

fles lamp diy

Draai nu de fitting door het gat en draai de fittingschroef langs onderen er op. Zorg ervoor dat de fitting goed vast zit, maar ook niet te vast.

fles lamp diy stap 3

Je kunt een complete set kopen met snoer en fitting. Of je koopt alle onderdelen los. Dan moet je zelf nog het snoer bevestigen aan de fitting en ook een schakelaar aan het snoer maken, voordat je de fitting vast draait in het deksel.

Tadaaa!! De lamp is nu in feite al klaar. Je hoeft alleen nog maar een kooldraadlamp erin te draaien en de deksel op de pot te draaien.

Mijn fles lampen heb ik ophangen aan de muur met behulp van een houten IKEA console. Het is in dit geval handig om eerst het strijkijzersnoer door de console te halen voordat je de stekker aan het snoer monteert. Hiervoor boor je een gat in de console met een boormachine, breed genoeg voor het snoer.

fles lamp

Zelf ben ik erg blij met mijn nieuwe lampen. Wat vinden jullie van deze fles lamp? Laat het met weten via een reactie hieronder. Inspiratie voor andere varianten is ook zeer welkom!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  desi
  9 januari 2018 at 12:58

  Super mooi ik ga het zelf ook proberen!

 • Reply
  JK
  2 juli 2018 at 15:19

  Leuk! Waar heb je de melkflessen gekocht?

  • Reply
   GreatLittleKitchen
   28 oktober 2018 at 20:49

   De melkflessen heb ik inclusief melk gekocht via Boerschappen in Breda.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.