Recepten/ Vis

Foodblogswap: Quesadillas met tonijn

Quesadillas met tonijn

De tijd vliegt! Het is alweer bijna juli. Ook deze maand deed ik weer mee aan de Foodblogswap. Dit keer komt mijn recept niet pas op de valreep van de maand. Ik wist namelijk al snel aan welk recept ik mijn eigen draai wilde geven. Met dank aan de nieuwe Delicious die geheel in het teken stond van de Latijns-Amerikaanse keuken. Deze quesadillas met tonijn passen daar goed bij!

Ik mocht dit keer koken van de blog van Lai Wah ikook!. Op haar blog omschrijft Lai Wah haar kookstijl als “Belgisch Bourgondisch, maar Nederlands nuchter”. Als inwoner van Breda in Bourgondisch Brabant met Groningse roots kon ik mij daar natuurlijk wel in vinden!

Op haar blog stonden maarliefst 2 recepten voor quesadillas – “Mexicaanse kaasdingetjes”. Het recept voor pizza-quesadillas sprak ik me het meeste aan. Een quesadilla als pizza, dat klinkt als een perfecte combi.

Ik combineerde beide recepten voor mijn quesadillas. Met tonijn in plaats van salami. 1 van mijn favoriete pizza’s is namelijk pizza met tonijn.

Nog een aantal kleine wijzigingen in het originele recept. Zo gebruikte ik tomatenpuree en geen passata. Dit vooral uit gemak. Tot slot voegde ik maΓ―skorrels toe. Dit maakt het in mijn ogen echt Mexicaans. Een kleurrijk feest op je bord.

Foodblogswap Quesadillas met tonijn en mais

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in kleine stukjes.
Giet de tonijnstukken af voor gebruik en snipper de ui.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en leg hierin een tortilla wrap.
Bestrijk de tortilla met een eetlepel tomatenpuree.
Verdeel de helft van de ui, tonijn, tomaten en maiskorrels over de tortilla.
Verdeel tot slot ook 1 bol mozzarella in stukken over de tortilla.
Leg de andere tortilla wrap hier bovenop en druk goed aan met behulp van een spatel.
Bak nu ongeveer 3 minuten aan deze kant tot de onderkant mooi krokant geworden is.
Draai de quesadilla dan om door een bord bovenop de bovenste tortilla wrap te leggen.
Keer de pan dan snel en zorgvuldig om zodat de tortilla met de onderkant boven op het bord komt te liggen.
Plaats de quesadilla terug in de pan en laat ook de andere kant mooi krokant worden.
Je hoort de mozzarella vanzelf sissen wanneer deze gesmolten is. Dat is een teken dat de quesadilla klaar is.
Bak zo ook de andere quesadilla. Dit recept is voldoende voor 2 quesadillas, 1 per persoon als hoofdgerecht.
Snijd de quesadillas in stukken en serveer eventueel met guacemole of sla.

IngrediΓ«nten

quesadillas met tonijn

  • 4 tortilla wraps (middelgroot)
  • 2 tomaten
  • 1 blikje tonijnstukken op water (180 gram)
  • 2 bollen mozzarella
  • 1/2 ui
  • 100 gram maiskorrels
  • 2 eetlepels tomatenpuree

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.