Ook deze maand heb ik weer meegedaan aan de Foodblogswap. Ik mocht dit keer iets koken van de blog 4pure.nl van Andrea. Erg handig vind ik dat er bij haar recepten ook allergie informatie staat, handig voor mensen met een voedselallergie waaronder Andrea zelf. Bij het bekijken van de recepten kreeg ik al snel zin om iets te bakken. Uiteindelijk viel mijn keuze op deze cranberry walnoten cake. Lees verder >>
Tot mijn grote verbazing stond er tot vandaag nog geen enkel wraps recept op mijn blog. Nu eten we niet heel vaak wraps, maar toch wel zo af en toe. Na ons bezoek aan Guatemala vorig jaar is mijn vriend iets minder fan van “flappies”, zoals hij de tortilla wraps noemt. In Guatemala serveren ze namelijk overal tortillas. Na 3 weken ben je er dan wel een beetje klaar mee. Dit recept voor kruidige kipfilet wraps mag in elk geval niet ontbreken en wil ik graag met jullie delen. Lees verder >>
Het is zomer en dat betekent dat het bloggen ook bij mij even op een iets lager pitje staat. Af en toe heb je even een rustmomentje nodig. Een goed moment om eens terug te kijken op wat ik nou eigenlijk allemaal al gepost heb aan recepten. Vandaag zoom ik in het bijzonder in op de Foodblogswap. Lees verder >>
Het was een drukke maand. Ik deed namelijk dit keer niet alleen mee aan de Foodblogswap, maar ook aan de Mysterybox challenge. Stiekem ben ik ondertussen ook druk met een nieuw item op mijn blog: Een kijkje in de keuken van.. Tussendoor heb ik natuurlijk tijd vrij gemaakt om iets lekkers te maken van de blog Anita’s potjes en pannen. Namelijk heerlijke kwarkbollen met rozijnen en cranberries. Lees verder >>
Deze maand deed ik voor het eerst mee aan de Mysterybox challenge. De uitdaging is hierbij om een gerecht te koken met minimaal 3 van de 6 ingrediënten. In de Mysterybox zaten dit keer de volgende ingrediënten: courgette, peultjes, kersen, watermeloen, spek (in alle vormen) en rode bietjes. De courgette, peultjes en spek (pancetta) heb ik omgetoverd tot een heerlijke frittata. Lees verder >>
Deze Vrijdag=Visdag één van mijn old-time favorite recepten: pasta met tonijn. Heel simpel, maar o zo lekker. Speciaal voor m’n vriend heb ik er zwarte olijven aan toegevoegd. Zelf houd ik niet zo van olijven, maar ik moet toegeven dat ze wel erg goed bij deze pasta passen. Lees verder >>
Het zonnetje is hier inmiddels weer gaan schijnen. Dat komt vast mede door deze zonnige avocadosoep met spekjes. Wat een heerlijke zomerse soep! Lees verder >>
Met deze warme dagen is het erg belangrijk om voor de nodige verkoeling te zorgen. Dan kom je al snel uit bij een heerlijk verfrissend drankje met ijs. Ik word zelf heel blij van deze zelfgemaakte ijsthee. Lees verder >>
Met dit gerecht waan ik me, zeker met deze temperaturen, helemaal in Mediterraanse sferen. Op deze Vrijdag=Visdag smullen we van een bord met Spaghetti Vongole met tomaat. Hiervoor hoef je gelukkig niet lang in de keuken te staan. Lees verder >>
Vandaag is het de eerste Nationale dag van de pastasalade. Wat een perfecte timinig voor de eerste editie. Met deze hitte heeft niemand zin om uitgebreid te staan koken. Ik in elk geval niet. Dat het aansloeg blijkt wel uit het feit #pastasalade vandaag zelfs even trending topic was op Twitter. Hoe cool is dat?! Net als veel andere foodbloggers plunderde ik mijn koelkast op zoek naar geschikte ingrediënten en zo kwam deze Italiaanse pastasalade tot stand. Lees verder >>