Hotspots/ Uit eten

Hotspot: Best Burgers in town Valkenburg

Charlie's Burgers en Steaks

Het is alweer eventjes geleden. Met Valentijn waren mijn vriend en ik samen een romantisch weekendje naar Valkenburg. Om de carnaval in Breda te ontduiken. Er niet bij stilstaand dat ze ook in Limburg carnaval vieren..
Gelukkig bleek het feestgedruis in Valkenburg erg mee te vallen. Het was een heerlijk culinair weekend met als absolute hoogtepunt het Valentijnsdiner bij Chez Paul. Maar het weekend begon ook al goed bij de best burgers in town.

Charlie’s Burgers en Steaks: Keizerlijke burgers

Op vrijdagavond kwamen we rond een uur of 20.00u aan in Valkenburg. Ons hotel lag midden in het centrum met uitzicht op de burcht. Aan de voet van de burcht zijn een aantal straten vol met restaurants. Keuze genoeg dus! Het is een vrij toeristisch gebied, maar al snel viel ons oog op een wat hippere tent: Charlie’s Burgers en Steaks.

Charlie's Burgers en Steaks

Het restaurant deed me gelijk denken aan de Ribs Factory in Breda. De inrichting van Charlie’s Burgers is in dezelfde ongedwongen Amerikaanse stijl met leuke krijtmuren vol teksten en een groot stierenhoofd. Bij Charlie’s Burgers draait het vooral om super-de-luxe burgers, maar je kunt hier ook terecht voor een steak of ribs.

The Emperor - Charlie's Burgers en Steaks

Na een blik op de kaart wist ik al snel welke burger ik graag wilde proberen: The Emperor. Een verrukkelijke burger van Wagyu rund op een gegrild waldkornbroodje met pancetta, ui, rucola, slui en truffelmayonaise. Op mijn bord verscheen een grote keizerlijke burger omringd door frietjes. Ik was vooral erg nieuwsgierig naar de Wagyu rund. Alle ophef rondom dit vlees begrijp ik nog steeds niet helemaal, maar de burger smaakte goed. De portie was wel Amerikaans qua grootte, voor mij een maatje te groot. Aangezien ik vooral voor de burger ging heb ik de frietjes links laten liggen.

Jouw favoriete burger op de kaart? Dat kan! De #โ€ŽBFFโ€ฌ (Brilliant Facebook Favourite) wordt elke maand gekozen door de Facebookfans. Mocht je in Valkenburg zijn dan is Charlie’s een gezellige en relaxte locatie voor een lunch of diner.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.