Events/ Uit eten

Eeterij op Wielen Breda – verslag

Eeterij op wielen breda

Yay! Het eerste outdoor food truck festival van dit jaar is een feit. Gisteren bracht ik een bezoekje aan Eeterij op Wielen in mijn hometown Breda. Het weer zat helaas niet helemaal mee, het was een stukje kouder dan ik dacht. Maar dat mocht de pret gelukkig niet drukken. Het bleef gelukkig droog en er kwam zelfs een klein zonnetje tevoorschijn.

Vorig jaar was Eeterij op Wielen ook al in Breda, toen moest ik dit ivm vakantie helaas missen. Maar ik bezocht wel de editie in Tilburg. Het was een feest van herkenning, want o.a. de Ballenbar en Pass the Peas met heerlijke cassavefrieten waren ook hier aanwezig. Helaas bestaat ook de vreemde “statiegeld” regeling – wat eigenlijk geen statiegeld is want je betaalt gewoon 2,50 voor een plastic beker – nog steeds. We hebben dus opnieuw niks aan de bar besteld, maar gelukkig was er ook koffie en thee te bestellen bij een aantal foodtrucks!

De prijzen op de food festivals blijven me verbazen. Je betaalt al snel 6 – 7 euro voor een broodje. Toch is het ons gelukt om ons met z’n tweeën 1,5 uur te vermaken met een budget van 15 euro. Het kan dus wel! Maar dan moet je wel bereid zijn om met elkaar te delen, anders ga je het binnen dit budget absoluut niet redden.

Na een aantal rondjes hadden we onze keuze gemaakt. We kozen als eerste voor de pulled pork burger van Stacks. Very tasty! Deze overheerlijke burger kostte trouwens €6,50, maar dat is zeker de moeite waard.

Pulled Pork Stacks

Pulled pork burger - eeterij op wielen breda

Na deze burger hadden we zin gekregen in frietjes! Dat hoort er stiekem toch wel bij. We twijfelden eventjes tussen de cassavefrieten en verse frieten, maar gingen uiteindelijk toch op basis van prijs voor een portie verse friet met mayo van de frietwinkel (€3,50). Leuk weetje trouwens, de frietwinkel opent eind mei een vestiging in Breda. Een goede kans dus om tijdens Eeterij op Wielen alvast de lekkere frietjes te proeven!

verse friet van de frietwinkel - eeteriij op wielen breda

We hadden nu toch wel dorst gekregen en waren ook wel toe aan een warm drankje om een beetje op te warmen. De 1001 nacht sferen van dit Turkse foodstalletje trokken al de hele middag onze aandacht en we ploften gezellig neer op de kussens met een glaasje Turkse thee (€1,50 pp) en zoete baklava (€1). Een goede afsluiting van een middagje foodfestival.

1001 nacht sfeer - Eeterij op Wielen breda

Turkse thee & baklava - Eeterij op Wielen Breda

Eeterij op Wielen heeft nog geen nieuwe data aangekondigd, maar zijn vast nog in andere steden te vinden deze zomer. In de food event agenda vind je alle data van de leukste food festivals en events dit jaar. Op naar het volgende food festival!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Food Events Breda 2017 - Great Little Kitchen
    25 mei 2017 at 09:55

    […] naar het Schoolakkerplein. Vorig jaar bezocht ik voor het eerst het festival in Breda en schreef ik deze review. Hierin deelde ik o.a. tips om toch met een klein budget verschillende gerechten uit te proberen. […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.