Events

Food Events Breda 2017

Ook dit jaar komen er weer veel leuke food events naar Breda. Daar ben ik als foodie natuurlijk heel blij mee. Ik deel daarom graag de leukste food festivals met jullie in mijn hometown Breda.

Ik heb natuurlijk al een compleet overzicht van alle Food Events 2017. Maar ik licht graag de events in Breda nog extra uit. Deze food events mag je in elk geval niet missen dit jaar!

Asperges in de wei – 18 t/m 26 mei

Het aspergeseizoen wordt in Prinsenbeek uitbundig gevierd met dit meerdaagse culinaire event. Tijdens Asperges in de wei eet je het witte goud letterlijk aan tafels in de wei. Ook dit jaar is dit unieke pop-up restaurant terug en kun je een aantal dagen lang hier heerlijk asperges eten. Je kunt terecht voor lunch of een uitgebreid diner. Reserveer wel snel want er is maar beperkt plaats.

Eeterij op Wielen Breda – 19 t/m 21 mei

Eeterij op wielen breda

In Breda wordt ook dit jaar het food truck festivalseizoen geopend door Eeterij op Wielen. Dit gezellige en knusse festival keert terug naar het Schoolakkerplein. Vorig jaar bezocht ik voor het eerst het festival in Breda en schreef ik deze review. Hierin deelde ik o.a. tips om toch met een klein budget verschillende gerechten uit te proberen. Hopelijk schijnt ook dit jaar het zonnetje!

Foodstock Breda – 9 t/m 11 juni

Wat krijg je wanneer je Woodstock combineert met food? Juist: Foodstock.
Dit festival is ontstaan in Eindhoven en reist dit jaar voor het eerst rond. Met in juni een driedaagse tussenstop hier in Breda. Op het Kasteelplein zal het openlucht restaurant van Foodstock worden opgebouwd.

Pannen op ‘t dak – 23 juni t/m 2 juli

Na een succesvolle editie vorig jaar gaan ook in 2017 de pannen weer het dak op.Pannen op ‘t dak is terug en “something’s cooking” luidt de slogan. Je kunt opnieuw 10 dagen lang culinair genieten op het dak van de concordia garage. Vorig jaar kon ik ivm tijd niet even langs, maar ik wil nu zeker minimaal 1 avond het dak op!

Braderie Ginneken – 23 t/m 27 augustus

Aangezien de Braderie Ginneken zo’n begrip is in Breda moet ik het natuurlijk wel ook hier op mijn blog vermelden. Ook al staat de braderie niet alleen maar in het teken van eten, mijn bezoekjes draaien daar toch echt wel om!

Lepeltje Lepeltje Breda – 25 t/m 27 augustus

Het rondreizende food truck festival Lepeltje Lepeltje komt dit jaar ook naar Breda! De mobiele keukens worden geparkeerd op het gras achter het Chasse Theater. Het festival is gratis toegankelijk en heeft naast veel lekker eten ook een mooie spullen markt en veel muziek met live bands & dj’s.

Eten op Rolletjes Breda – 22 t/m 24 september

Eten op Rolletjes komt terug naar Breda! Vorig jaar bezocht ik dit gezellige foodtruck festival. De locatie blijft het kasteelplein, met opnieuw veel leuke food trucks, sfeer en muziek. Helaas nu wel een stuk later in het jaar. Hopen dat het dan nog mooi weer is. Lees vooral ook hier hoe Eten op Rolletjes Breda vorig jaar was!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.