Zero Waste

Plastic vrije keuken challenge – Update week 3

Plastic vrije keuken challenge week 3

De tijd vliegt! Ook week 3 van mijn challenge om plastic vrij te leven in mijn keuken is voorbij. Ik heb nu nog maar een week te gaan van mijn plastic vrije keuken challenge. Ergens ben ik daar ook wel blij mee, want het kost vrij veel tijd en energie.

Plastic vrije keuken challenge week 3

Week 3 begon met het Paasweekend in België bij mijn schoonouders om op hun honden te passen. Boodschappen doen gaat hier met de auto en de dichtstbijzijnde supermarkt / winkel is 10 minuten rijden. Ik wilde eigenlijk op zaterdag naar de markt, maar we hadden iets te lang uitgeslapen. Het werd dus de kleine supermarkt in het dorp. Hier had ik weinig keuze en kon ik dus niet alle boodschappen plastic vrij inkopen. Toch is het me nog redelijk goed gelukt, alleen de pepers zaten verpakt in plastic.

Het Paasweekend heb ik veel zelf gemaakt: een omgekeerde rabarbercake, falafel op zelfgemaakte pitabroodjes en kikkererwtenburgers met wortel van de bbq. Helaas heb ik hier geen foto’s van gemaakt. Ik heb ook een beetje gesmokkeld. Door o.a. Paasstol te eten uit plastic verpakt en een diepvriespizza. Toch stond het weekend vooral in het teken van gezelligheid en lekker koken en samen eten. Veel wandelen, spelen met de honden en uiteraard Belgische biertjes drinken.

Belgie Paasweekend

Dax Paasweekend

Dinsdag mocht ik weer aan het werk. Ik was maandagavond pas laat terug en had dus niks voorbereid. Kortom ik had geen lunch mee en at uiteindelijk een banaan, appel en rijstwafels. Die laatste komen inderdaad uit plastic. Woensdag ging het al niet veel beter en vergat ik opnieuw mijn lunch. Ik had haast vanwege een afspraak en pakte snel een pakje crackers mee voor onderweg. Inderdaad verpakt in plastic.

Donderdag en vrijdag ging het beter qua lunch. Donderdagochtend stond ik extra vroeg op om havermout pannenkoeken te bakken. Zo had ik een heerlijk ontbijt en ook nog een aantal pannenkoeken voor de lunch. Vrijdag at ik couscous salade, die ik donderdagavond al had klaargemaakt.

asperges met ham en ei

Qua avondeten ging het gedurende de week gelukkig beter om plastic vrij te koken. Ook al had ik wel alleen tijd om boodschappen te doen bij de supermarkt. Dinsdagavond kookte mijn vriend en maakte asperges met ei en ham (ja uit plastic). Op woensdag at ik bij een vriendin courgetti met makreel. De courgetti was plastic vrij op de makreel na.

Donderdagavond stonden er gevulde paprika’s met couscous en Bulgaarse kaas op het menu. Vlak voor het weekend had ik geen energie meer en was te lui om te koken. We bestelden vrijdagavond pizza, bezorgd in een kartonnen doos dus in feite plastic vrij snacken.

Gevulde paprika met couscous

Dit weekend ga ik zelf ravioli maken. Mijn allereerste poging en ik ben erg benieuwd of het gaat lukken. Wat ik wel al weet is dat de ravioli zelf wel plastic vrij is, maar de vulling waarschijnlijk niet. Tenzij iemand weet waar ik ricotta of Parmezaanse kaas zonder plastic verpakking kan krijgen?

Ik ga mijn best doen om een succes te maken van de laatste week. Mijn vriend maakte al grapjes:”Doen we volgende maand een omgekeerde plastic challenge: alleen koken uit plastic verpakkingen”. Dat gaan we natuurlijk niet doen! Dan kan ik net zo goed nu al stoppen. Maar ik geef niet op en ga nog even door!

Meer weten over mijn plastic vrije keuken challenge?
Bekijk ook: Update week 1Update week 2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.