Zero Waste

Plastic vrije keuken – twee maanden later

Plastic vrije keuken 2 maanden later

Er is inmiddels alweer twee maanden voorbij sinds mijn plastic vrije keuken challenge. Een goed moment om even terug te blikken. Let ik nu nog steeds goed op mijn plastic verbruik?

Ik was blij toen ik weer naar de supermarkt kon om boodschappen te doen. Ik liet me even helemaal gaan en zag al snel dat mijn hele mandje vol zat met producten verpakt in plastic. Ik heb toen toch een aantal dingen terug gelegd. Maar inmiddels let ik er echt niet meer zo op. Je vervalt gewoon weer in je oude patroon.

Ons plastic verbruik en goede voornemens

Het plastic verbruik bij ons in de keuken is eigenlijk weer op het niveau van voor de challenge. Dat vind ik ook vrij beschamend om hier te moeten toegeven. Door lange werkdagen en het warme weer koos ik toch voor gemak en daarmee automatisch voor plastic verpakkingen. Het is ook niet eenvoudig om alle plastic op te geven, dat weet ik maar al te goed door de challenge. Toch wil ik wel echt minder plastic verbruiken.

Mijn goede voornemen om vaker boodschappen te doen op de markt is ook nog niet gelukt afgelopen maand. Nu waren we ook anderhalve week op vakantie. Heerlijk genieten op Siciliรซ. Daar zou het trouwens een stuk eenvoudiger zijn om plastic vrij boodschappen te doen met alle dagelijkse markten en kleine verswinkeltjes. Ik heb echt bijna niks verpakt gezien in plastic!

De komende tijd wil ik wel echt boodschappen doen op de markt. Ook al moet ik daar dan wel extra vroeg voor op staan, zodat ik voor mijn werk kan gaan. De markt is hier op dinsdag en vrijdag. Gelukkig wel echt dichtbij, dus dat moet toch lukken?!

Minder plastic in de supermarkt en een eigen moestuinbak

Er zijn gelukkig ook nog wel een paar positieve punten. Sowieso ben ik erg blij met alle leuke reacties die ik heb gekregen naar aanleiding van mijn challenge. Toch leuk dat ik zo mensen aan het denken heb gezet over het plastic gebruik. Dat was toch ook een belangrijke reden om de challenge aan te gaan!

Positief is verder het feit dat er in de supermarkt nu ook minder plastic verpakkingen zijn op de groente afdeling. Ik zie weer plastic vrije komkommers, aubergines etc. Dat is echt een hele stap vooruit en scheelt een hoop onnodig plastic.

Moestuinbak met kruiden en sla

Op ons dakterras ben ik ondertussen druk aan het moestuinieren. Ik heb niet heel veel ruimte, maar gelukkig wel genoeg voor een moestuinbak. Hierin heb ik een aantal kruidenplanten en ben ik zelf sla aan het kweken. Ook waag ik een poging tot het kweken van mijn eigen paprika’s. Het is nog wel eventjes wachten op de oogst. Maar het zou toch leuk zijn als ik straks mijn eigen paprika’s en sla kan eten.

Paprikaplanten

Ik ben verder aan het kijken naar een extra vriezer. We hebben nu alleen een klein vriesvakje in onze tafelmodel koelkast. Daar past amper iets in. Met meer vriesruimte kan ik grotere batches zelfgemaakte soepen, sauzen, wraps etc. gaan bewaren. Altijd handig om een voorraad aan te leggen en dan ga ik hopelijk automatisch meer zelf maken. Zou het werken denken jullie?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.