Deze Vrijdag=Visdag staat in het teken van tortilla wraps met garnalen. Meestal eet ik wraps gevuld met gehakt of kip, maar met vis of in het bijzonder garnalen is stiekem nog veel lekkerder. In combinatie met romige avocado en mango zijn dit bovendien hele fijne zomerse wraps! Lees verder >>
De laatste tijd ben ik lekker aan het bakken geslagen en heb ik verschillende nieuwe vullingen uitgeprobeerd voor in een quiche. De inspiratie voor deze quiche met bladspinazie en gorgonzola komt van de blog van eefkooktzo.nl. Lees verder >>
Het is vandaag alweer vrijdag en dus Visdag! Vandaag een Aziatisch menu met gegrilde zalmfilet gemarineerd in sojasaus, noodles en peultjes. Een redelijk simpel gerecht wat je vrij snel op tafel hebt, zodat je na het koken nog volop kunt genieten van de (voorlopig laatste) avondzon. Lees verder >>
Het einde van de maand mei nadert alweer en dat betekent een nieuw Foodblogswap recept. Een leuke uitdaging, want deze maand mocht ik een recept koken van eefkooktzo.nl. Ik volg de blog van Eef al een tijdje en zie regelmatige lekkere recepten voorbijkomen. Na lang twijfelen ging ik uiteindelijk voor mijn eigen versie van de bitterkoekjescake die Eef maakte voor haar vader. Lees verder >>
Tijdens onze roadtrip door Noord-Ierland in april hebben we natuurlijk fish and chips gegeten. Daar kun je ook bijna niet om heen wanneer je hier op vakantie bent, zeker niet bij een roadtrip langs de kust. Daarmee kwam het zelf maken van fish and chips terecht op mijn food bucket list. Deze week maakte ik mijn eigen homemade variant voor vrijdag=visdag! Lees verder >>
Vandaag tijdens de Vrijdag=Visdag een recept waarin mijn Duitse roots terug komen. Flammkuchen is een typisch Duits recept, wat het laatste jaar ineens erg populair is geworden. Bij steeds meer restaurants staat het inmiddels op de lunchkaart. Hoog tijd om zelf eens een “knusperige flammkuchen” te maken. Geen traditionele flammkuchen met Speck und Zwiebeln (ui), de spekjes zijn vervangen door gerookte zalm. Lees verder >>
Het is volop aspergeseizoen. Eindelijk had ik tijd om een lekker recept te koken met het witte goud.
Geen traditionele asperges met ham en ei dit keer, maar een heerlijk romige aspergesoep. >Lees verder
Deze heerlijk frisse limoen cheesecake maakte ik als verjaardagstraktatie voor m’n werk. Binnen een half uur was de hele taart op! Dat zegt genoeg lijkt me. Ik kreeg van meerdere collega’s complimentjes en verzoekjes voor het recept. Hier is het recept dan eindelijk.
Deze limoen cheesecake is een echte traktatie zeker nu het hopelijk snel mooier weer wordt (wel ook een caloriebom, maar daar sporten we graag extra hard voor!) Lees verder >>
Deze vrijdag=visdag staat er een onbekende vis op het menu. Tenminste zelf had ik nog nooit gehoord van de leng. De leng behoort tot de kabeljauwachtigen en is een witvis. De lengfilet is vrij stevig qua stuctuur. Het leek me wel lekker om deze vis in de oven te bereiden. Lees verder >>
Als trouwe deelnemer deed ik uiteraard ook deze maand weer mee aan de Foodblogswap. Ik mocht koken van samenbourgondisch.com. Geïnspireerd tijdens mijn weekend roadtrip door Noord Ierland begin deze maand (een fotoverslag volgt nog) wist ik direct wat ik wilde gaan maken: een brunch bagel met een gepocheerd ei en gerookte zalm. Lees verder >>