Het is alweer bijna het einde van deze maand. Tijd voor een nieuwe Foodblogswap. Deze maand mocht ik een recept koken van de blog eethetbeter.nl. Annemieke deelt op haar blog niet alleen makkelijke en gezonde recepten, maar geeft ook informatie over voedingstoffen en gezondheid. Zelf heb ik geen kinderen, maar ik vond vooral de kids recepten en traktaties erg inspirerend. Lees verder >>
Een waar feestmaal op deze vrijdagavond: scholfilet met aardappelgratin. Het is natuurlijk weer vrijdag. Dus dat betekent visdag. Vandaag speelt de schol daarin een hoofdrol. Lees verder >>
Dat ik stiekem stapelgek ben op pannenkoeken dat weten jullie inmiddels wel. In mijn 10 Food confession biechtte ik al op dat pannenkoeken mijn favoriete ontbijt zijn. In de Delicious van mei zag ik ricotta pannenkoekjes staan. Ik kreeg gelijk zin om dit te maken. Alleen nog een geschikt moment vinden.. Lees verder>>
Vrijdag = Visdag is terug met deze quiche met broccoli en zalm. Voortaan zal ik mijn uiterste best doen om elke vrijdag weer een lekker recept te plaatsen met vis. Er ligt in elk geval genoeg materiaal klaar, waaronder dus deze quiche met broccoli en zalm. Lees verder >>
Aangezien er voor eind deze week zomerse temperaturen worden voorspeld (eindelijk) vond ik dit smoothie recept wel toepasselijk. Het is het allereerste smoothie recept hier op Great Little Kitchen. Een heerlijke romige aardbeien smoothie! Lees verder >>
Het is weer tijd voor de maandelijkse Foodblogswap! Deze maand mocht ik iets koken van de blog Peggyspastime. Een inspirerende blog vol met prachtige foto’s. Het verbaasd me dan ook niet dat fotografie naast koken een andere grote hobby is van Peggy. Ik heb daarom ook extra mijn best gedaan op de foto bij deze foodblogswap! Lees verder >>
Het is weer tijd voor asperges! Ik zat stiekem al een aantal weken te hopen dat er asperges in ons wekelijke boodschappenpakket zouden zitten. Deze week was het dan eindelijk zover: verse asperges van een boer hier uit de buurt. Lees verder >>
Op zoek naar inspiratie voor vanavond kwam ik bij toeval dit recept tegen van Brenda Kookt: Couscous met makreel en tuinbonen. Ik ben alleen niet zo’n grote fan van tuinbonen, dus ik besloot deze te vervangen door lamsoren. Lees verder >>
Beter laat dan nooit. Met de nodige vertraging wegens persoonlijke omstandigheden is hier dan toch mijn foodblogswap recept van maart. Uhm ja van maart inderdaad en niet van deze maand. Met de welgemeende excuses voor Jolande Vos van de prachtige blog www.beproefd.nl waar ik een recept van mocht koken.
Het is lente! Daarbij horen blije lammetjes in de wei. Maar ook heerlijk mals lamsvlees op mijn bord.
In Nederland is lamsvlees niet heel populair. Zeker in tegenstelling tot landen als bijvoorbeeld Griekenland en Marokko. Wij eten liever gehaktballen van rundvlees. Deze Marokkaanse lamsgehaktballetjes zijn net iets kruidiger dan onze Hollandse gehaktballen en stiekem eigenlijk nog veel lekkerder! Lees verder >>