Als kind was ik absoluut niet gek op andijvie. Nu ik verschillende manieren heb ontdekt om andijvie te gebruiken in recepten ben ik het eigenlijk steeds meer gaan waarderen. Je kunt nog zoveel meer met andijvie dan het koken of er stamppot van maken. Het is namelijk ook een perfecte groente voor in een hartige taart.
Op het menu vandaag: een simpele andijvietaart met geraspte oude kaas en walnoten. Een verantwoord en vegetarisch hoofdgerecht. De walnoten geven deze taart net dat beetje extra crunch. Lees verder >>
In het weekend mag je jezelf best eens lekker verwennen. Ik maak dan op zaterdag en/of zondag ook altijd tijd voor een uitgebreid ontbijt. Rustig wakker worden in de keuken met de geur van net gebakken pannenkoeken. Wie wil dat nou niet? Lees verder >>
Soms dan heb je ergens gewoon heel veel zin in. Vanavond had ik echt zin in nasi goreng. Al eerder maakt ik een Hollandse nasi. Een van mijn favoriete gerechten, omdat het zo simpel te maken is. Vanavond maakte ik een geheel andere variant van mijn Hollandse nasi door de groenten te veranderen: paksoi, gele paprika en prei. Nog een twist, mijn nasi goreng is vegetarisch! Lees verder >>
Deze maand deed ik voor het eerst mee aan de Foodblogswap. Een event waarbij foodbloggers een recept van elkaars blog koken. Ik mocht een recept koken van gewoonlekkergewoon.blogspot.nl.
Best lastig nog om een recept uit te kiezen, want het is de bedoeling dat je minimaal 1 ingrediënt wijzigt en je eigen draai geeft aan het recept. Uiteindelijk koos ik voor de eieren in hete saus. Ik had namelijk erg veel zin in nasi goreng en nog eieren in huis, dus dit leek me een goede combi! Lees verder >>
De week start met een fastfood maaltijd: broodje hamburger asian style. Officieel is het overigens geen hamburger, maar een runderburger. De runderburgers lagen al enige tijd in de vriezer, tijd om ze te ontdooien voor een klein snack feestje op de maandag. De sojasaus en sesamzaadjes geven deze burger een asian twist. Uiteraard ook te maken met hamburgers. Een prima maaltijd om de week mee te beginnen! Lees verder >>
“I’ll make you banana pancakes.Pretend like it’s the weekend now”. Bij banana pancakes kan ik niet anders dan aan dit liedje van Jack Johnson denken. Ik ben het ook helemaal met hem eens, banana pancakes en weekend horen bij elkaar. Daarom maakte ik vanochtend deze banana pancakes met kokos voor mijn vriend en mij. Voor dit recept heb je maar 3 ingrediënten nodig, ook nog eens glutenvrij, wat wil je nog meer op zondagochtend. Jack Johnson op de achtergrond en smullen maar! Lees verder >>
Vandaag vond ik het wel weer eens tijd voor een simpel en snel gerecht. Hier maak ik mijn vriend in elk geval altijd erg blij mee, hij is namelijk gek op zalm: Pasta met zalm en courgette. Het gerecht stamt eigenlijk nog uit mijn studententijd. Niet duur en snel op tafel! Je mag het jezelf af en toe ook best eens gemakkelijk maken. Lees verder >>
Vrijdag is bij ons traditiegetrouw visdag. Zo ook deze vrijdag, dit keer zat er heilbotfilet in ons wekelijkse boodschappenpakket. Heilbot is vrij stevig qua structuur, maar heeft zacht en fijn vlees. Dit leek mij dan ook goed passen bij een risotto. Uiteindelijk werd het risotto met wilde champignons en gebakken heilbotfilet. Lees verder >>
Het is volop pruimenseizoen. In de boomgaard van mijn schoonouders zijn er veel pruimen geoogst. Wij hadden zelf ook al pruimen uit ons wekelijkse boodschappenpakket. Dat vroeg dus wel om het maken van een pruimentaart. Een omgekeerde pruimentaart in dit geval, want deze taart wordt op de kop gebakken. Lees verder >>
Vanavond kwamen mijn schoonouders eten. Ik wist dat ik pas vrij laat thuis zou zijn en dus weinig tijd had om uitgebreid te koken. Toch wilde ik graag iets lekkers op tafel zetten. Het werd uiteindelijk courgettesoep met zalm (helaas al op voordat ik er een foto van kon maken) en deze plaattaart met aubergine, tomaat en geitenkaas. Alle borden waren leeg en ik hoorde alleen maar positieve geluiden aan tafel, dus volgens mij is het goed in de smaak gevallen! Lees verder >>